I BRKE IMAJU SVOJ FESTIVAL

Izvor: Kurir, 07.Feb.2012, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I BRKE IMAJU SVOJ FESTIVAL

PORTLAND - Američka država Mejn biće domaćin prvog međunarodnog filmskog festivala brkova, prenosi Rojters.

PORTLAND - Američka država Mejn biće domaćin prvog međunarodnog filmskog festivala brkova, prenosi Rojters.

Festival, koji bi trebalo da se održi 30. marta u Portlandu, predstaviće publici kratke filmove o brkovima ili sa glavnim likovima koji imaju brkove, rekao je predsedavajući produkcijske kompanije "No Umbrella Media" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja organizuje festival Nik Kalanan.

Ideja za filmski festival brkova potekla je od godišnjeg takmičenja za najbolji brk koje se održava kako bi se prikupila sredstva za organizacije koje podržavaju borbu protiv raka ili umetničke grupe.

Na ovogodišnjem festivalu očekuju se različite forme brkova, od potkovičastih, do kineskih i onih spojenih sa zulufima.

Da bi bili primljeni na festival, filmovi moraju biti dugi osam minuta. Tema filma moraju biti brkovi ili glavni lik mora da nosi brkove.

Kalanan kaže da su dobili prijave čak iz Norveške.

Sav prihod od festivala biće doniran organizaciji za očuvanje filmskog nasleđa "Northeast Historic Film".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.