Humanitarni broj: Pomozite deci oboleloj od raka

Izvor: Mondo, 15.Feb.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni broj: Pomozite deci oboleloj od raka

Pošaljite SMS na broj 1150 i pomozite mališanima obolelim od opake bolesti!

Foto: Ilustracija: Mondo/ Goran Sivački

Svetski dece obolele od raka obeležava se danas u 40 gradova Srbije, a na beogradskom Trgu Republike održana je centralna manifestacija na kojoj je između ostalog, promovisan humanitarni broj 1150, na koji se SMS porukom može donirati 100 dinara.

Organizacija roditelja dece obolele od raka Nurdor organizovala je širom Srbije manifestaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koja za cilj ima da deca koja boluju ali i njihovi roditelji, znaju da u borbi nisu sami.

Član upravnog odbora Nurodora Todor Mančić, rekao je Tanjugu da je na ovaj dan, koji se obeležava u celom svetu, važno znati da se u Srbiji svaki dan razboli po jedno dete.

"Dok mi pričamo i obeležavamo ovaj dan, neko dete se leči i neki roditelji žive jedan paralelni život i misle samo o svom bolesnom detetu. Mi smo tu da ukažemo da takvi ljudi postoje svakodevno", istakao je on.

Iz Nurdora se godinama trude, rekao je on, da se današnji dan obeleži u što više gradova Srbije.

"Trudimo se da u svakom gradu roditelji znaju da postoji neki njihov sugrađanin koji je lečio dete i da na njega može da se osloni i da se obrati za savet i podršku."

Na Trgu Republike je danas promovisan humanitarni broj 1150 na koji se može poslati SMS poruka u vrednosti od 100 dinara i time pomoći deci koja boluju od raka.

Svetski dan dece obolele od raka se obeležava u celom svetu 15. februara.

Iako su maligne bolesti u dečjem dobu retke, one, posle saobraćajnih nesreća, predstavljaju drugi uzrok smrtnosti dece.

U Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje jedno dete umre od opake bolesti.

Maligne bolesti kod dece imaju posebnu socijalno-medicinsku dimenziju jer, osim deteta, pogađaju i njegovu porodicu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.