Izvor: Luftika.rs, 06.Jul.2023, 08:43

Holandija zabranila mobilne telefone u učionicama

Holandska vlada je saopštila da će mobilni telefoni, tableti i pametni satovi biti zabranjeni u učionicama od 1. januara sledeće godine.
Vlada Holandije navodi da će korišćenje tih uređaja biti dozvoljeno samo ukoliko su potrebni tokom časova o digitalnim veštinama, iz medicinskih razloga ili za osobe sa invaliditetom, prenosi Rojters.
– Iako su mobilni telefoni isprepletani sa našim životima, njima nije mesto u učionici – rekao je holandski ministar obrazovanja Robert >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Dijkgraf.
On je naveo da učenici treba da budu u stanju da se koncentrišu, kao i da im treba dati priliku da dobro uče.
– Mobilni telefoni su smetnja, to pokazuju naučna istraživanja. Moramo da zaštitimo učenike od toga – poručio je Dijkgraf.
Zabrana je rezultat sporazuma između ministarstva, škola i nevladinih organizacija.
Deci u školama u Kini zabranjeni mobilni telefoni
Izvor: Tanjug

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.