Hoće li već jednom početi da voli sebe?

Izvor: Mondo, 31.Maj.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hoće li već jednom početi da voli sebe?"

Kim Kardašijan na meti osuda zbog teksta koji je objavila na svom sajtu.

Pre nekoliko nedelja, Kim Kardašijan je bila ozbiljno kritikovana zbog toga što je reklamirala lizalicu za smanjenje apetita, a sada je napadaju zbot teksta koji je objavila na svom sajtu, na temu kako maksimizira gubitak kilograma.

Taj tekst je vidljiv samo onima koji plaćaju pretplatu na njen sajt, a u njemu je Kim otkrila svoje "nedeljne kardio treninge".

Ali, taj koncept >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je naišao na kritike na društvenim mrežama od strane mnogih, uključujući i glumicu Džamilu Džamil koja promoviše pozitivan stav prema telu.

"Kako da smanjimo s*anja ove žene? Kada će već jednom početi da voli sebe i prestati da bude opsednuta time kako da reši probleme koji nikad nisu ni bili tu? Uvek je bila predivna. Nikada to nije videla jer ju je slomilo isto ovo društvo čijoj toksičnosti ona sada doprinosi", tvitovala je glumica.

How do we minimize this woman’s bullshit? When will she just love herself and stop obsessing about how to “fix” problems that were never there? She was always beautiful. She’s never seen it because she is broken by the SAME society that she now contributes more toxicity to. ☹️ https://t.co/z2tzcyZIMN

— Jameela Jamil (@jameelajamil) May 30, 2018

Zatim je napisala i da je rastužuje cela porodica Kardašijan i njihova očigledna opsednutost izgledom.

"Cela ova porodica me rastužuje. Sav novac i slava na svetu ne mogu da te nateraju da prestanu da mrziš svoj nos, svoje usne, zadnjicu, kilažu, kožu, svoje godine, SEBE. Deset godina slušamo o opsesiji izgledom i kako popraviti 'nesavršenosti'".

How do we minimize this woman’s bullshit? When will she just love herself and stop obsessing about how to “fix” problems that were never there? She was always beautiful. She’s never seen it because she is broken by the SAME society that she now contributes more toxicity to. ☹️ https://t.co/z2tzcyZIMN

— Jameela Jamil (@jameelajamil) May 30, 2018

Džamila se inače trudi da promoviše pozitivan stav prema telu, a ranije ove godine je pokrenula Instagram nalog "I weigh", ohrabrujući muškarce i žene da podele svoje pozitivne atribute, umesto brojki na vagi.

Na tu ideju je došla nakon što je videla objavu u kojoj piše kilaža svake od devojaka iz klana Kardašijan.

Međutim, ona nije jedina koju je razbesneo tekst Kim Kardašijan o mršavljenju - tu je još mnogo onih koji veruju da je rijaliti zvezda imala estetske operacije (koje nikada nije priznala), pa joj skreću pažnju da nije u redu što sada promoviše mršavljenje vežbanjem.

S obzirom na to da Kim Kardašijan na društvenim mrežama ima skoro 200 miliona pratilaca (111 miliona samo na Instagramu i 60 miliona na Twitteru), neki stručnjaci su zabrinuti zbog uticaja koji ona ima na ljude, posebno na malde žene.

Nutricionistkinja Rijanon Lamber koja radi sa mnogim ljudima koji pate od poremećaja u ishrani, kaže da je veoma neodgovorno to što javne ličnosti koriste svoj uticaj da ohrabruju nezdravu vezu sa hranom i vežbanjem.

"Poruke poput ovih mogu da budu shvaćene bukvalno i mogu da ohrabre poremećaje u ishrani. Restrikcija kalorija i preterano vežbanje su česti simptomi anorekcije i bulimije, a kada neko tako uticajan promoviše ovakvo ponašanje, onda je ta laž potencijalno opasna", kaže nutricionistkinja.

Ona dodaje da je veoma zabrinjavajuće kako sve više ljudi sluša savete poznatih ličnosti o zdravlju ili vežbanju.

"Moramo da se budemo svesni toga da te poznate i uticajne ličnosti nisu stručne da daju takvu vrstu saveta. Saveti koje oni postavljaju na svojim društvenim mrežama su često anegdote, i ne mogu da budu opšta preporuka jer nismo svi isti".

Nutricionistkinja ističe da je svako od nas drugačiji i da ima drugačije nutritivne potrebe.

"Hrana koja je najbolja za vas ne mora biti najbolja i za vašeg partnera, dete ili prijatelja. Lični ukusu, prirodni oblici i veličine tela, genetika i još mnogo toga ima uticaj na to koja hrana je dobra za nas, a koja nije".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.