Hoće i oni da budu svetski šampioni

Izvor: Glas javnosti, Fonet, 06.Avg.2009, 04:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće i oni da budu svetski šampioni

TARA - Školu prijateljstva nevladine organizacije „Naša Srbija“, koju je ove godine pohađalo oko 400 mališana čiji su roditelji nastradali na Kosovu i Metohiji, juče je posetio predsednik Srbije Boris Tadić zajedno sa zlatnim vaterpolistima, koji su među decom izazvali pravu euforiju i oduševljenje.

Učite odrasle

Tokom posete Škole prijateljstva predsednik Srbije Boris Tadić se zahvalio deci „što hoće da budu naša deca“ i rekao da u njoj oni treba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da budu učitelji odraslima.

- Bitno je da svakog dana pružite svoj maksimum, čime god da se bavite. Sutra će možda neko od vas biti predsednik ove zemlje ili recimo svetski prvak u vaterpolu i zato morate učiniti sve što možete kako biste bili bliže cilju - posavetovao je mališane predsednik Srbije i naglasio da ne mora svako da bude vrhunski u poslu kojim se bude bavio, ali je bitno da da sve od sebe.

Čika Tadić loše crta

Iako vidno umorni, maltene odmah posle povratka iz Rima sa Svetskog prvenstva u vaterpolu, svetski šampioni Vanja Udovičić, Filip Filipović i Milan Aleksić više od dva sata družili su se sa decom i ujedno prisustvovali centralnoj manifestaciji, obeležavanju Dana zemlje prijatelja, posvećenom ove godine Španiji.

- Vanja, hoćeš li da mi kažeš kako si postao svetski šampion? Šta treba da uradim da bih i ja postao - samo su neka od pitanja kojima su mališani bombardovali kapitena vaterpolo reprezentacije koji im je strpljivo odgovarao, delio autograme, slikao se. Zauzvrat, deca su gostima priredila pravu feštu, a predsednika Srbije su čak učila ritmičkoj gimnastici, kao i da veze i slika.

- Jeste da je predsednik, ali stvarno loše crta, u poverenju je rekla drugarici dvanaestogodišnja Miljana Pejčin.

Tokom obilaska Škole prijateljstva predsednik i vaterpolisti u društvu ambasadora Kine, Španije i Kipra posetili su nekoliko kreativnih radionica koje su deca pohađala u periodu od 15. jula do šestog avgusta.

Današnja manifestacija ujedno je označila i kraj ovogodišnje Škole prijateljstva zbog čega je veliki broj mališana bio vidno neraspoložen.

- Neću da idem kući! Ovde sam trenirao košarku, išao u etnološku radionicu, upoznao mnogo drugara i sad moram da idem... - bunio se dvanaestogodišnji Stefan Novanica, koji je ovde pratio svaku utakmicu koju su naši vaterpolisti igrali i zbog kojih je odlučio da posle završene osnovne škole upiše DIF.

Lepše nego kod kuće

Miljana Jeredić, koja se sa Kosova preselila u Jagodinu, rekla nam je da će joj najviše nedostajati drugari koje je ovde stekla, ali i časovi flamenka.

- Naučila sam da igram, vezem, radim na računaru, a ništa od toga nisam znala kada sam došla - priča Miljana. Međutim, osmeh joj se brzo vratio na lice kada je ugledala, kako nam je u poverenju rekla, svoju simpatiju, vaterpolistu Filipa Filipovića, kome je odmah tražila autogram.

U okviru obeležavanja Dana Španije, deca su učestvovala u kvizu o prijateljskoj zemlji, a takmičarske ekipe su bile podeljene od dece različite nacionalnosti. Deca su pokušala da spreče odlazak svojih idola, ali su ih na kraju ipak „pustili“ kada su im obećali da će ih sigurno posetiti i naredne godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.