Hiljade pahulja bijelih: Održan veličanstven koncert u čast Kemala Montena

Izvor: Story, 21.Jan.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade pahulja bijelih: Održan veličanstven koncert u čast Kemala Montena

Veličanstvenim koncertom Hiljade pahulja bijelih, održanom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu brojne kolege, izvođači i prijatelji pevali su u čast Kemala Montena.

Foto: Marko Šolić

Dana 21. 01. navršava se prva godišnjica smrti ovog legendarnog sarajevskog kantautora, koji je svojim pevanjem i nezaboravnim pesmama dotaknuo brojna srca. Koliko su ga volele kolege, ali i publika, bilo je vidljivo na koncertu jer publika kao ni mnogi izvođači >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << na sceni nisu mogli zadržati suze.

Nisu ni hteli. U Montenovu čast nastupilo je dvadesetak izvođača: Boris Novković, Dražen Žerić Žera, Tarik Filipović, Tereza Kesovija, Teška industrija, Željko Bebek, Danijela Martinović, Ivana Husar Mlinac, Marija Husar Rimac, Paula Jusić, Max Hozić, Luka Bulić, Amir Kazić Leo i drugi. Kemalu u čast pjevale su i brojne regionalne zvijezde Halid Bešlić, Željko Samardžić, Saša Matić, Hari Varešanović i Ismeta Dervoz.

U posebnim aranžmanima i u posebnom izvođenju ponovo su u prepunoj dvorani Lisisnki odjekivali nezaboravni Kemini hitovi Nije htjela, Daleko, Bacila je sve niz rijeku, Jedne noći u decembru, Sarajevo, ljubavi moja i ostali.

Poseban trenutak večeri bio je izlazak Gabi Novak koja je otpevala pesmu Pamtim samo sretne dane, dok je na video platnu bila slika dvojice velikih kantautora i prijatelja Arsena Dedića i Kemala Montena.

U publici je sedela i Kemina porodica - supruga Branka, kćer Adrijana i sin Đani, u čije ime se zahvalila Paula Jusić, Kemina dugogodišnja saradnica i prijateljica porodice. Dirljivo veče potvrdilo je da omiljeni Kemo neće nikada biti zaboravljen.

Nastavak na Story...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.