Haljina koja se menja jednim potezom

Izvor: Politika, 11.Maj.2012, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haljina koja se menja jednim potezom

Modna dizajnerka Milena Radović predstaviće večeras u beogradskom SKC-u modele za proleće i dolazeće leto

Dva dominantna motiva podsticala su Milenu Radović, kreatorku iz Beograda, dok je stvarala nove modele za kolekciju „Metamorfo, drugi deo”, koja će večeras biti predstavljena na reviji u sali SKC-a. Njena želja je bila da damama ponudi garderobu koja se jednostavnim potezima može preobraziti: iz stroge forme adekvatne za poslovni sastanak u ležernu haljinu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kasni popodnevni koktel.

– Ovo je logičan nastavak kolekcije koju sam predstavila prošlog proleća. Tada sam se poigravala sa formom, a sada sam u preobražaj uvela i momenat kolorita – pojašnjava Milena Radović i dodaje:

– Veliko interesovanje dama za haljine koje se mogu od maksi preobraziti u mini-dužinu, ili koje detaljima, poput kaiševa i traka, postaju nosive u najsvečanijim prilikama, rezultiralo je da ovo naslovim jednostavno „ Metamorfo, drugi deo”. 

Dodaje da se poigravala formom i prilagodljivosti kroja za svako doba dana. Boje su crna, crna u kombinaciji sa ciklama, bela dopunjena bojom bledog pistaća ili senfa. Uz ovaj kolorit, dominiraju dužine do kolena. Osnovni komad u kolekciji je haljina koja prati liniju tela. Kreatorka se odlučila za pamuk, šantung i muslin svilu, uz dodatke od satena.

Interesantno je da je Milena Radović po formalnom obrazovanju profesor istorije i radi u jednoj osnovnoj školi, a uskoro planira da otvori atelje u beogradskom Čumić dizajn distriktu.

----------------------------------------------

Balerine kao manekenke

Reviju će izneti balerine Narodnog pozorišta; koreografiju je radila Drina Pešić. Posetioci mogu da očekuju modni performans a ne klasičnu reviju, jer neće biti uobičajene piste za hod, već će se sve dešavati na sceni sale u Studentskom kulturnom centru.

A. C.

objavljeno: 11.05.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.