Novi raketni napad u Crvenom moru

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:22

Novi raketni napad u Crvenom moru

Jemenski Huti izveli su raketni napad na teretni brod koji je plovio pod zastavom Belizea kroz moreuz Bab el-Mandeb koji povezuje Crveno more i Adenski zaliv.

To je prouzrokovalo teška oštećenja na plovilu i primoralo posadu da napusti brod, saopštile su nadležne službe.

Brod koji je bio meta napada Huta prijavio je u nedelju da je pretrpeo štetu nakon "eksplozije u neposrednoj blizini broda", saopštio je Britanski vojni centar za pomorske trgovinske operacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (UKMTO).

UKMTO je naveo da je posada napustila brod i da je bezbedna, prenosi AP. Portparol Huta Jahja Sarea izjavio je da je brod teško oštećen u napadu i da sada postoji opasnost da potone.

Privatna bezbednosna firma Ambrej navela je da je teretni brod koji je registrovan u Velikoj Britaniji, a kojim upravlja Liban, bio na putu za Bugarsku nakon što je napustio Horfakan u Ujedinjenim Arapskim Emiratim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na teretni brod SAD izvršen raketni napad u Adenskom zalivu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2024

Na teretni brod u vlasništvu SAD, koji je plovio pod zastavom Grčke, izvršen je raketni napad u Adenskom zalivu i plovilo je uputilo zahtev za pomoć, a u napadu nije bilo povređenih, saopštila je danas britanska firma za pomorsku bezbednost Ambrej.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napad Huta na brod pod zastavom Belizea primorao posadu na evakuaciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Feb.2024

Napad u kojem su pobunjeni Huti projektilom oštetili teretni brod koji je pod zastavom Belizea išao kroz moreuz Bab el-Mandeb između Crvenog mora i Adenskog zaliva prinudio je posadu da napuste plovilo, saopštilo je danas britansko nadzorno telo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.