Izvor: Luftika.rs, 05.Jan.2024, 16:05

HRT kažnjen zbog čarapa Lepe Brene, u emisiji reklamirala svoj proizvod

Veće za elektronske medije Hrvatske (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 13.270 evra (100.000 kuna), kao i 1.320 evra odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji „Kod nas doma“.
U ovoj emisiji je gostovala pevačica Lepa Brena, koja je reklamirala svoju kolekciju čarapa.
Veće za elektronske medije (VEM) od HRT-a je još sredinom decembra zatražilo mišljenje zbog mogućeg kršenja odredbi Zakona o elektronskim medijima o prikrivenom oglašavanju, odnosno odredbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << da „audiovizuelna komercijalna komunikacija mora biti odmah biti prepoznatljiva kao takva“ te da „nisu dopuštene prikrivene audiovizuelne komercijalne komunikacije“.
Reakcija hrvatskog medijskog regulatora usledila je nakon emisije emitovane 4. decembra u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljka je nije u tome zaustavila.
Zbog toga su se naknadno oglasili s HRT-a tvrdeći kako je Lepa Brena bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora.
Istaknuli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: pretpraznično vreme, kako ga ona provodi sa porodicom, o njenim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njena pevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodatih Arena Aleksandre Prijović i najava njenog koncerta u Areni Zagreb sledeće godine.
– No, uprkos tome gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda – saopštili su.
S druge strane, naknadno se za srpske medije o nastupu na Hrvatskoj radioteleviziji oglasila i Lepa Brena.
– Nisam imala nameru da namerno kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor – kazala je Lepa Brena.
Srđan Đoković nudio Breni da uloži novac u Novaka, ona odbila, a danas bi bila bogatija za 18 miliona $
Izvor: HINA

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.