Grudi ili guza? (FOTO)

Izvor: Mondo, 22.Avg.2016, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grudi ili guza? (FOTO)

Da malo razvedrimo ovaj ponedeljak.

Izgleda da ni Kim Kardašijan ne može da se odluči s koje je strane lepša.

Zato škljocne (bar) dvaput, i obraduje nas fotkama za dobro jutro.

Uzgred budi rečeno, 2013. godine naučnici sa Oksforda sproveli su istraživanje i utvrdili da su žene sa većim guzama inteligentnije od proseka, a i otpornije na hronične bolesti.

Dame sa izraženijim oblinama ispod leđa imaju niži nivo holesterola i uspešnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << proizvode hormone koji kontrolišu nivo šećera. Upravo zbog toga, ove dame imaju manje šanse da obole od dijabetesa ili srčanih problema.

Veća guza znači da imate i višak omega 3 masti, za koje je dokazano da su katalizatori moždanog razvoja. Pritom, deca čije mame imaju oblije pozadine su inteligentnija od dece čije su majke mršavice.

Naučni tim je analizirao podatke prikupljene od 16.000 žena.

Profesor Konstantin Manopulos, vođa studije na Oksfordu, zaključio je da žene sa više sala na zadnjici imaju manji nivo holesterola i glukoze u organizmu.

Takođe, one imaju veći nivo leptina, hormona odgovornog za regulisanje telesne težine i dinopektina, hormona koji ima antiinflamatorno dejsto, a deluje zaštitno i prema vaskularnom sistemu.

Slične studije izvedene na univerzitetima u Kaliforniji i Pitsburgu su pokazale da zene sa većim zadnjicama, širim kukovima i užim strukom žive duže.

A ONA kaže da se nije operisala. Tek da se zna.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.