Izvor: Luftika.rs, 08.Mar.2024, 13:09

Građani probili ogradu na protestu ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu

Stotinak građana protestuje ispred novosadskog Centra za socijalni rad, a nakon guranja sa policijom, uspeli su da probiju ogradu.
Protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano oduzeto.
Događaj je obezbeđivalo desetak policajaca, a poslato je i pojačenje, piše 021.rs.
Troje maloletnika od tri, šest i 10 godina smešteni su u Sigurnu dečiju kuću od polovine novembra zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u porodici.
Međutim, advokat, majka i građani koji protestuju smatraju da Centar ovim krši propise.

Centar za socijalni rad kaže da je u ovom slučaju utvrđeno da roditelj grubo zanemaruje svoje roditeljske dužnosti.
“To se ogleda u nemaru da se obezbede adekvatni životni uslovi, a u okviru razumno raspoloživih sredstava porodice i to u sledećim oblastima: zdravlja (higijenskog zapuštanja, nevakcinisanja dece po obaveznom kalendaru vakcinacije, nepostupanje u skladu sa preporukama lekara) ostavljanje dece bez nadzora, obrazovanja (nepohađanje obaveznog predškolskog programa u cilju socijalizacije dece i pripreme za školu) emocionalnog razvoja, ishrane, smeštaja (potpuno nehigijenski uslovi u kojima i najmanji požar predstavlja opasnost po opštu bezbednost dece), što narušava, ili može sa velikom verovatnoćom narušiti dečiji fizički, mentalni, duhovni, moralni ili društveni razvoj”, navode u CSR.








View this post on Instagram


















A post shared by Radio 021 (@radio_021)


Kako tvrde u Centru za socijalni rad, uočena su neprimerena ponašanja majke, koja su uznemirala decu. Osim toga, postojala je i nesaradnja sa organom starateljstva koji je sačinio plan usluga kojim majku obavezuje na preuzimanje određenih koraka kako bi se stekli uslovi za povratak dece u biološku porodici. Majka, kažu u CSR, nijedan od ovih uslova nije ispunila.
Centar za socijalni rad o slučaju oduzete dece Novosađanki: Grubo zanemarene roditeljske dužnosti

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos ispred ispred Centra za socijalni rad u Novom Sadu: Grupa građana koja daje podršku majci oduzete dece, posle guranja sa policijom razvalila kapiju (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 08.Mar.2024

Grupa građana okupila se danas tokom prepodneva ispred novosadskog Centra za socijalni rad (CSR), a nakon guranja sa policijom, uspeli su da probiju ogradu i dođu do samih ulaznih vrata Centra. Protest je organizovan u znak podrške Novosađanki Ani Mihaljici, koja tvrdi da joj je troje dece neosnovano...

Nastavak na Blic...

Zaštitnik građana: Ispitati osnove za oduzimanje troje maloletne dece majci u Novom Sadu

Izvor: Danas, 08.Mar.2024

Zaštitnik građana saopštio je danas da je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu informacija iz medija da je troje maloletne dece oduzeto majci zbog zanemarivanja i potencijalnog nasilja u porodici i smešteno u prihvatilište za decu, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Centra...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.