Goran Bregović otvoreno o porocima: Sa drogom sam raskrstio!

Izvor: Story, 01.Nov.2015, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goran Bregović otvoreno o porocima: Sa drogom sam raskrstio!

Slavni muzičar rešio je da javno progovori o svim detaljima svoje karijere koji su do sada bili malo poznati javnosti

Goran Bregović, foto: Story arhiva

Goran Bregović otkrio je da je su članovi Bijelog dugmeta koristili kokain i da su im za to pare davali tadašnje diskografske kuće.

- To je bilo u trošku studija. Imao sam rokove koje je trebalo ispoštivati, u dve sedmice sam morao napisati određenu količinu muzike, i to mi je pomagalo da ostanem >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << budan. Ali ja sam sa drogom raskrstio - otkrio je Bregović.


Goran Bregović: Imao sam 17 godina i video sam više golih cura nego svi klinci u Jugoslaviji zajedno

- U rokenrolu uvek ima previše i slave i žena. Jedino sam uvek pazio da nas ne ulove s drogom - rekao je Bregović.

- Bijelo dugme je uvek sviralo pastirski rok. Čitavo vreme pritiskali smo tu istu tačku - rekao je Bregović, dodajući da mu ne smeta kada ga kritičari britko napadaju, ali ne i kada ga kolju tupim nožem.

Bregović se osvrnuo i na krađu muzike i rekao da se protiv njega nikada nije vodio nijedan sudski spor i da je izmišljotina da mora da plati Enriku Macijasu milion evra zbog plagiranje pesme

- To je izmišljotina, ne postoji. Nisam nikada imao sudski proces, a kamo li zbog muzike - odgovorio je Bregović, nadodajući da je svaka muzika nastala u sudaru s drugom muzikom.

- Toga ima koliko hoćete i mislim da to tako i treba da bude. Većina dobro napisane muzike nastavlja neku tradiciju, nije to namera kompozitora - odgovorio je Bregović na pitanje kada bi se osetio povređenim ako bi čuo sopstvenu muziku u tuđoj, rekao je muzičar Nedjeljom u 2 na hrvatskoj televiziji.


Goran Bregović: Biti Sarajlija, to je neizlečiva dijagnoza

O saradnji sa Emirom Kusturicom ima samo reči hvale.

- Deset godina u kojima sam ja pisao dobro, a on dobro režirao. Bila je to srećn složena ekipa - komentarisao je, dodajući da je to verovatno najveći režiser sa ovih prostora.

Izvor: Kurir

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.