Gnevni građani Vršca zovu na protest zbog zverskog ubistva dvogodišnjeg deteta (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 06.Okt.2022, 17:52

Gnevni građani Vršca zovu na protest zbog zverskog ubistva dvogodišnjeg deteta (FOTO)

Marko Budimirović, koji je zverski ubio svoju ćerku (2), a potom počinio samoubistvo, bio je prijavljivan za nasilje u porodici, a sudski postupak je okončan nedavno – 27. septembra kada je kažnjen na uslovnu kaznu.
Prijava protiv M.B. za nasilje u porodici bila je dana 30.04.2022. godine od strane njegove supruge S.B. Par je bio u procesu razvoda, a Centar za socijalni rad je, uprkos protivljenju majke, odredio da otac viđa dete.  Marko je svoju kćerkicu udavio u kofi vode. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Građani Vršca, gnevni zbog ovog slučaja, preko društvenih mreža pozivaju sugrađane na protestni skup u petak, 7. oktobra u 13 sati ispred zgrade Centra za socijalni rad, Žarka Zrenjanina 13.
PrtSc/FB Građani Vršca imaju tri zahteva:
– Da se utvrdi odgovornost svih zaposlenih u državnim institucijama koji su učestvovali u donošenju odluke kojom je osoba psihički labilna i prethodno osuđena za nasilje u porodici imala pristup maloletnom licu bez nadzora
– Da se javnost transparentno izvesti poimence o odgovornima za ovaj propust
– Da se odgovorni sankcionišu srazmerno načinjenom propustu
„Suzana je dobila jeziv snimak, Marko je pričao o ubistvu ćerkice. Tu je i crvena kofa u kojoj ju je udavio“

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BLIC" SAZNAJE Protiv ubice deteta u tri meseca donete DVE PRESUDE, prvom imao ZABRANU PRILASKA GODINU DANA

Izvor: Blic, 06.Okt.2022

Protiv Marka B. koji je pre dva dana udavio svoje maloletno dete, a potom izvršio samoubistvo, u razmaku od samo tri meseca donete su dve presude zbog nasilja u porodici, saznaje "Blic".

Nastavak na Blic...

DANAS PROTEST ISPRED CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U VRŠCU Građani ogorčeni, skidaju umrlice ubice deteta po gradu

Izvor: Blic, 07.Okt.2022, 10:50

Građani Vršca ogorčeni su zbog stravičnog ubistva koje se desilo pre nekoliko dana u njihovom gradu. Marko Budimirović (35), monstrum iz Vršca, udavio je svoju trogodišnju ćerku, a potom izvršio samoubistvo. Zbog toga će danas biti organizovan protest ispred Centra za socijalni rad u Vršcu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.