Glazirane krmenadle

Izvor: Mondo, 19.Feb.2019, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glazirane krmenadle

Da li ste probali ovako da ih spremite?

Predstavljamo vam drugačiji recept za krmenadle – sa mirisnom glazurom! Ako vam je dosadilo da ih pripremate na uobičajeni način, ili brinete da će ostati suve, sa ovim receptom nema greške.

Sastojci:

Četiri krmenadle

Dve kašike maslaca

Četiri kašike meda

Dva čena belog luka

100 mililitara balzamiko sirćeta

Ruzmarin ili majčina dušica
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
Ljuta tucana paprika

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U većem tiganju, zagrejte maslac na srednjoj vatri, i krmenadle dobro začinite solju i biberom. Pecite ih po dva-tri minuta sa svake strane, dok lepo ne porumene.

Poređajte ih u vatrostalnu posudu. U činiji pomešajte balzamiko sirće, med, sitno seckani beli luk, prstohvat tucane ljute paprike i kašiku usitnjenog ruzmarina ili majčine dušice, šta više volite.

Prelijte krmenadle polovinom glazure i okrenite ih nekoliko puta, tako da budu prekrivene sa svih strana. Pecite pet minuta u zagrejanoj rerni, zatim prelijte ostatkom glazure i pecite još 7-8 minuta. Servirajte uz salatu.

Kako vi najradije pripremate krmenadle? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.