Glavobolje sa električnim policijskim vozilima: Ne mogu u potere, ostaju bez struje

Izvor: B92, 08.Jul.2022, 10:45

Glavobolje sa električnim policijskim vozilima: Ne mogu u potere, ostaju bez struje

"U potpunosti razumem i podržavam mere za zaustavljanje klimatskih promena, ali moj prvi prioritet je borba protiv kriminala".

Električni automobili su budućnost – ostavljamo vašoj mašti da odlučite kakva, a u nekim segmentima i sadašnjost. Na primer, mnoge evropske policijske snage odlučile su da zamene svoju flotu benzinskih i dizel automobila električnim vozilima.

Tako engleska policija Glosteršira u svom voznom parku ima čak 21 odsto električnih automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (od ukupno 435). A kakva su iskustva te policijske jedinice?

"Čuo sam za mnoge probleme policajaca u električnim vozilima. Teško im je da nađu stanice za punjenje, ostanu bez struje i onda moraju da pređu u drugo vozilo. U potpunosti razumem i podržavam mere za zaustavljanje klimatskih promena, ali moj prvi prioritet je borba protiv kriminala", rekao je za Telegraf Kris Nelson, načelnik policije Glosteršira.

Kao što možete zamisliti, ovo često čini policijske potere gotovo nemogućim, posebno kada su baterije napunjene manje od 25 odsto kapaciteta.

Velika Britanija od 2030. zabranjuje prodaju novih dizelaša i benzinaca, pa će mnoge policijske uprave sigurno imati velike porudžbine automobila sa SUS motorima pre tog roka. Ili će baterije na njihovim električnim vozilima morati da omoguće autonomiju u vožnji od najmanje 600 kilometara – čak i zimi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Problemi s električnim policijskim vozilima

Izvor: AutoBlog, 08.Jul.2022

Električni automobili su budućnost – vama prepuštamo na maštu da odlučite kakva, a u nekim segmentima i sadašnjost. Na primer, mnoge evropske policijske jedinice odlučile su da zamene svoju flotu benzinaca i dizelaša električnima automobilima. Kako piše Revija HAK, engleski Gloucestershire...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.