Giant sand za kraj Amerikana jeseni u Domu omladine Beograda

Izvor: Story, 13.Nov.2015, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Giant sand za kraj Amerikana jeseni u Domu omladine Beograda

Giant Sand, legendarni pioniri indi-amerikane, stižu konačno prvi put u Beograd tačno na 30 godina od objavljivanja debi albuma Valley of Rain.

Howe Gelb (kao solista nastupio je 2006. godine u Domu omladine Beograda), osnivač i vokal, uspešno je tokom godina izgradio svoju otpadničku autorsku personu nepredvidljivog rokera i pesnika iz pustinje. Howe Gelb je svojom intimnom i nepretencioznom poezijom, radikalnim pristupom bendu, te nekonvencionalno vođenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << karijerom, mnogo puta potvrdio da je rokenrol sam život. Uostalom šta reći o bendu iz kog su Calexico nastali, osim da su za sve istinske ljubitelje ovog zvuka – Giant Sand ona jedina prava stvar.



Promovišući na evropskoj turneji, novi, upravo objavljeni izvanredni album Heartbreak Pass, Giant Sand stižu u Beograd nakon napornog koncernog leta, koje je uključilo nastupe na najvećim festivalima kao što su Primavera, Glastonbery, End of the Road i Pickathon. Na turneji koja počinje koncertom u Kopenhagenu 20. novembra, predstaviće i novi video singl Texting Feist, kao nastavak prvog video singla Transponder , snimljenog zajedno sa Džejsonom Litlom – video rad je snimljen u Španiji i u Arizoni, a režirala ga je njhova dugogodišnja saradnica i pevačica Lona Kelej.

Ova turneja će, zajedno sa nekoliko nastupa predviđenih za proleće i leto naredne godine, zatvoriti krug koji za bend Giant Sand traje već tri decenije. Kao što je u nastupu inspiracije rekao lider sastava Howe Gelb: Odlično vreme da se ovaj sastav odmori i da narednih 30 godina počne sa nečim novim.


Ograničen broj ulaznica po specijalnoj pretprodajnoj ceni od 800 dinara može se nabaviti preko EVENTIM mreže. Redovna cena ulaznice u pretprodaji, nakon prodaje promotivne ograničene količine, biće 1000 dinara.

Nastavak na Story...






Povezane vesti

Giant Sand i “Tajanstveni voz” zajedno obeležavaju jubilej

Izvor: BalkanRock.com, 14.Nov.2015, 11:42

Bend Giant Sand dolazi u beogradski Dom omladine 29. novembra u okviru svoje turneje kojom proslavljaju 30 godina od objavljivanja debi albuma, a ujedno promovišu i novi, Heartbreak Pass.  Jubilej obeležava i radijska emisija Tajanstveni voz, Žikice Simića, kojoj će koncert biti posvećen...Proslava...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.