Izvor: Luftika.rs, 26.Nov.2022, 15:32

„Get out, napolje! Glavni je onaj od sinoć, mamicu mu je*em“: Snimci hapšenja migranata u Horgošu (VIDEO)

Opkoljeni migranti, bačeni na zemlju, ruke na glavi, ukrštene noge – scene koje su obeležile jučerašnje hapšenje preko 1.000 migranata, nakon krvavog obračuna i pucnjave u Horgošu.
Pojavili su se i novi video snimci hapšenja, koji se ne nalaze u zvaničnom snimku koji je MUP objavio.
Pripadnici žandarmerije i drugih policijskih jedinica, pod punom opremom uhvatili su na ilegalne migrante koji su boravili u Horgošu i okolini. Pri tom upadu zaplenjeno je oružje, a pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su i obeležja OVK.
Podsetimo, akcija je usledila posle pucnjave u četvrtak uveče kada su se sukobile dve grupe migranata, a korišćeno je i automatsko oružje. Na snimcima koji su ranije emitovani na društvenim mrežama iz Horgoša može se videti grupa mladića sa kapuljačama na glavama, kako idu pored kuća i nose oružje u rukama.
Čuju se pucnji, dok meštani beže. Policija je saopštila kasnije da je jedan mladić star 20 godina ranjen sa dva metka u grudi.
Glavna meta policijske akcije je osumnjičeni za pucnjavu, što se i čuje na snimku, kada jedan policajac govori: „Glavni nam je onaj od sinoć, mamicu mu j***m!“
U jednom momentu, na novim snimcima vidi se kako iz kuće i sa tavana izvlače migrante i viču im da izađu na engleskom jeziku.
„Hands up, out! Napolje“, čuje se na video zapisu.

MUP Srbije je kasnije saopštio da su akcije izvedene u nekoliko mesta u Srbiji, u Horgošu, Subotici i Beogradu, privedeno je ukupno više od 1000 migranata.
Uglavnom se radi o državljanima Avganistana i Maroka. Akcija MUP-a po ovom pitanju i dalje traje na teritoriji cele Srbije, dok je po nalogu ministra unutrašnjih poslova pojačano prisustvo policije u svim delovima zemlje.
Izvor: Nova
Drama na Horgošu, pucnji odjekuju selom, meštani u strahu (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Novi snimak hapšenja migranata u okolini Horgoša: Policija ih terala da leže na zemlji (VIDEO)

Izvor: Danas, 26.Nov.2022

Opkoljeni migranti, bačeni na zemlju, ruke na glavi, ukrštene noge - scena je jučerašnjeg hapšenja preko 1.000 migranata, nakon pucnjave u Horgošu. Pojavili su se novi video snimci hapšenja, koji se ne nalaze u zvaničnom snimku koji je MUP objavio, piše Nova.rs.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.