Izvor: Luftika.rs, 17.Okt.2023, 22:05

Gastarbajter došao iz Amerike i modernizovao svoje parče raja, sad uživa u lepoti i ne plaća račune

Vratio se i modernizovao svoj prirodan raj nadomak Bugojna.
Mustafa Šutković je Bosanac sa adresom u Americi. Pre četiri godine je kupio plac na Rostovu, na samoj međi Bugojna i Novog Travnika, na kom je napravio vikendicu.
Digao finu kućicu, lepota divna, ali njegov raj na zemlji imao je samo jednu falinku – nema struje.
– Šta da radim bez struje, doneseš akumulator od kuće, 5 dana potraje i nema, ajd rekoh da napravim struju! Stavio sam solarne panele, ali od njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << imam samo svetlo. Onda sam sebi zadao zadatak da napravim nešto da imam i televizor, i bojler, i veš-mašinu, ali prvo mi je bilo da imam lift…
Kolena me bole, ne mogu uza stepenice. Preko leta može solarni, ali kad je zima, nema struje. Onda sam odlučio da napravim vetrenjače i evo – uspelo! Imam sve – kaže gastarbajter Mustafa za Jutjub kanal Srednja Bosna Danas, a preneo je Kurir.

Veli, jest bosanska pamet, ali vetrenjače su ipak iz Amerike, doneo ih odande, skupe su, a najskuplji dođe prevoz.
– Ovo nema na Havajima, nema na Maldivima, samo u Bosni – kaže Mustafa koji je u Americi proveo 27 godina.
Sad u zavičaju ima besplatnu struju, svoju, i to bez računa. Jedini je problem što bojler može da uključi jednom u 7 dana.
– Taman!, utom mu reče sagovornik.
– E, i grejanje sam sredio, gledaj ovu mašinu…. Sipaš tri litra nafte i ovu recimo prostoriju može da zagreje… Kad je najveća zima, litar nafte može biti 24 sata, evo ima i daljinski a treba 3-4 minuta da se sačeka.
Ima šest brzina, a kad staviš u šestu za dva minuta ovu sobu zagreje – hvali se Mustafa mašinom kakve u Bosni nema sem u njegovoj kući.
Kinezi osmislili aparat za ljubljenje na daljinu, funkcioniše uz pomoć silikonskih usana (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Ovaj gastarbajter celu vilu zimi zagreje sa samo litar nafte! Pre 4 godine se vratio iz SAD i sa sobom doneo ovu tehnologiju, a evo kako sve funkcioniše (VIDEO)

Izvor: Blic, 18.Okt.2023, 11:44

Mustafa Šutković je Bosanac sa adresom u Americi. Pre četiri godine je kupio plac na Rostovu, na samoj međi Bugojna i Novog Travnika, na kom je napravio vikendicu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.