Garderoba srpskih dizajnera u Stokholmu

Izvor: Politika, 18.Nov.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garderoba srpskih dizajnera u Stokholmu

Odevni komadi, torbe i naktit, nastali tokom radionice u beogradskom KC „Grad”, u okviru oktobarske „Mode za poneti”, na rafovima u Švedskoj

U radnji poznatog švedskog modnog brenda „Brik a Brak” (Bric a Brac) u Stokholmu od pre nekoliko dana u prodaji se nalaze odevni i drugi modni predmeti dvadesetak dizajnera iz Srbije.

Kupcima su ponuđeni modni komadi nastali tokom radionice koja je bila organizovana u beogradskom Kulturnom centru „Grad”, u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nedavne oktobarske „Mode za poneti”, koju su vodili kreatori ovog poznatog brenda. Po već skrojenim komadima bluza i haljina, kao i garderobi za muškarce, naši dizajneri su dodatno oslikavali, našivali autentične detalje.

Da bi se dočarao dizajnerski svet naše zemlje, kako ističe Bojana Ljubišić iz KC „Grad”, u prodavnici u Stokholmu ponuđeni su i modni detalji domaćih dizajnera: torbe, nakit, sitni kućni predmeti za enterijer. Naša sagovornica dodaje da saradnja sa kreativcima iz Švedske traje već nekoliko godina i na osnovu prethodnih izlaganja može da se kaže da su radovi naših dizajnera u zemlji na severu Evrope već prepoznatljivi.

Sitni kućni predmeti za enterijer

Jedna od dizajnerki čiji su komadi izloženi u Stokholmu jeste i Vesna Kracanović.

– Moj rad ima sličnosti sa tamošnjim dizajnom koji je baziran na jednostavnim formama. Lično se toga pridržavam a likovnost postižem dodavanjem detalja, valera – kaže dizajnerka iz Beograda. Ovo joj je treći put da se garderoba sa njenim potpisom nalazi pred publikom u severnoj zemlji i nada se da će, kao i tokom prethodnih prodajnih izložbi zadovoljiti želje tamošnjih kupaca.

Vesna Kracanović dodaje da Šveđane privlači ne samo srpski dizajn već i prirodni materijali i odlična izrada koja je u tradiciji srpske mode.

Osim Vesninih modela, u radnji „Brik a Brak” nalaze se i komadi Miloša Sarić, brenda „Naša posla”, zatim Marije Čarapine, Marije Bogdanović, Goranke Petrić Solovjev, marke „Tim Barton”, kao i Barbare Abdoli, Kristine Kostić, Milice Radovanović, Irine Somborac, Ružice Bukvić, Drine Krlić, Sofije Jovandić, Tijane Sićević, Katarine Radović, Katarine Despotović, Vanje Đurović, Tijane Cvetković, Hristine Petrović, Lare Popović, Jovane Jovanović, Anđele Gledić, Milana Saitović, Đorđa Tešića, Jelene Žalović i Mile Galić.

A. C.

objavljeno: 19.11.2013.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.