GREŠKE PRI UREĐENJU STANA

Izvor: Kurir, 25.Jun.2011, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREŠKE PRI UREĐENJU STANA

Prostor uređujte planski, vodeći računa o kompletnom ugođaju! Svako želi da ima lep dom, ali se ponekad ipak dešavaju mali pehovi koji mogu da naruše izgled celog prostora. Zato vam donosimo nekoliko saveta uz pomoć kojih će dom uvek biti u najboljem izdanju.

Prostor uređujte planski, vodeći računa o kompletnom ugođaju!

Svako želi da ima lep dom, ali se ponekad ipak dešavaju mali pehovi koji mogu da naruše izgled celog prostora. Zato vam donosimo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saveta uz pomoć kojih će dom uvek biti u najboljem izdanju.

1. Jedna od najgorih grešaka koju možete da napravite jeste da sav nameštaj primaknete uz zid. Iako je u malim sobama takvo postavljanje nameštaja jedina opcija, u većim  bi to ipak trebalo izbeći. Većina misli kako će maloj prostoriji nameštaj do zida učiniti prostoriju vizuelno većom, ali to nije istina. Odmaknite nameštaj desetak centimetara i bićete iznenađeni razlikom.

2. Isti materijali na krevetu, prozorima, jastucima... to baš i nije idealno rešenje za vaš dom zato što će prostorija izgledati monotono.

3. Jedna od grešaka koja se stalno ponavlja jesu kablovi raznih uređaja koji su izloženi tako da ih svi mogu primetiti. Konkretno rešenje ne postoji, ali pokušajte da sakrijete kablove koliko god vam to ambijent dozvoljava. Osim estetskog problema, oni predstavljaju po život opasan problem ukoliko slobodno mile po podu.

4. Prostirke u kupatilu su velika greška, jer nemaju nikakvu funkciju. To se posebno odnosi na one oko ve-ce šolja. Vrlo su nehigijenske i pokušavajte da ih izbegnete.

5. Prilično česta greška je potpuno prekrivanje zida slikama. Iako nije dobro da zidovi zjape prazni, opet ne valja preterivati, nego treba ostaviti malo prostora kako bi oči imale gde da se odmore. Isto pravilo vredi i za podove.

6. Stotinu bež nijansi u sobi - još jedan od pouzdanih načina da prostorija postane dosadna. Iako je bež veoma zahvalna boja, s njom ipak ne treba preterivati. Ako su već zidovi tako obojeni, onda neka nameštaj bude u nekim vedrim bojama.

7. Loše osvetljen prostor nije prijatan za duži boravak, a rasveta u svakom trenutku treba da omogući obavljanje aktivnosti i da pruži mogućnost opuštanja. Različite efekte postići ćete zanimljivim lampama. Centralna rasveta, ako je jedina u prostoru, ne nudi nikakvu mogućnost za igru sa svetlom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.