GLEDANJE TELEVIZIJE SKRAĆUJE ŽIVOT!

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GLEDANJE TELEVIZIJE SKRAĆUJE ŽIVOT!

Zabava koja veoma šteti zdravlju! Ako dnevno provodite šest sati gledajući televiziju, mogli biste umreti čak pet godina ranije od onih koji se aktivnije odmaraju.

Zabava koja veoma šteti zdravlju!

Ako dnevno provodite šest sati gledajući televiziju, mogli biste umreti čak pet godina ranije od onih koji se aktivnije odmaraju.

Naime, naučnici su utvrdili da je preterano gledanje televizije jednako opasno po zdravlje kao i pušenje ili prevelika težina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
„Svaki sat gledanja skraćuje život za 22 minuta“,  tvrde stručnjaci sa Univerziteta u Kvinslendu, i zavisnicima tv serija i filmova savetuju da pod hitno smanje uživanje pred malim ekranima,  i da ne dozvoljavaju  deci da ispred  televizora provedu više od dva sata dnevno!

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vožnja bicikla može da produži život za pet godina

Izvor: Blic, 31.Avg.2011, 10:15

Kod osoba koji provedu 30 minuta dnevno na biciklu rizik od srčanog udara snižava se za čak 82 odsto, dok se rizik od prerane smrti od bilo kog zdravstvenog uzroka smanjuje za više od 50 odsto, tvrde stručnjaci...Oni takođe navode da je kod osoba koje voze biciklo rizik od smrti iz bilo kog razloga...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.