Izvor: B92, 15.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografija od 2,9 miliona dolara

Njujork -- Fotografija Edvarda Stajčena iz 1904. prodata na aukciji u Njujorku za više od 2,92 miliona dolara, što je svetski rekord.

Svetski rekord u toj oblasti, kako je saopštila aukcijska kuća Sotheby's, postigla je fotografija "Jezerce, mesečina", snimljena na Long Ajlendu, a prodata na aukciji za 2.928.000 dolara. Na fotografiji je prikazano jezerce u šumi, sa svetlošću koja prolazi kroz krošnje i čiji se odraz vidi u vodi.

Na istoj aukciji, rekorde >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su oborile i dve fotografije umetnice Džordžije O'Kif koje je snimio njen muž Alfred Stiglic. Fotografija slikarkinih šaka prodata je za nešto manje od 1,5 miliona dolara, a njen akt za 1,36 miliona dolara.

Fotografije, njih oko 140, na prodaju je ponudio muzej Metropoliten.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.