Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto godine Ognjena Radoševića

Beograd -- Statusova fotografija godine je fotografija Ognjena Radoševića iz Večernjih novosti, na kojoj je nasmejani Zvezdan Jovanović.

Na petom po redu konkursu za fotografiju godine, koji organizuje magazin Status, pobedio je Ognjen Radošević iz Večernjih Novosti s ekskluzivnom fotografijom ironičnog osmeha s kojim atentator na premijera Zorana Đinđića dolazi na rekonstrukciju događaja.

Drugu nagradu osvojio je Emil Vaš, fotoreporter magazina Standard >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za fotografiju veslača u kanuu na beogradskim ulicama nastaloj tokom poplava prošlog proleća, dok je treću nagradu osvojio Saša Stanković iz Evropske foto agencije EPA.

Na konkurs je stiglo oko 400 fotografija više od 50 autora, a 39 najboljih objavljeno je u dodatku novogodišnjeg izdanja magazina STATUS.

Status je mesečni magazin zapadnog tipa i jedini nelicencirani magazin koji kontinuirano izlazi već pet godina. "Magazin Status na poseban autorski način tretira sve segmente života, od politike i ekonomije, preko fenomena i sporta, do mode i kulinarstva. Namenjen je obrazovanijem delu publike, tj. onom delu čitalastva koje se ne zadovoljava samo informacijom ili poluinformacijom, odnosno samo posledicom informacije ili poluinformacije”, stoji u ličnoj karti magazina Status.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.