Izvor: B92, 16.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fišer ide na Island

Tokio -- Japan će dozvoliti bivšem šahovskom šampionu Bobiju Fišeru da ode na Island, ako mu tamošnje vlasti daju državljanstvo.

To je novinarima prenela bivši advokat i lider male opozicione Socijaldemokratske partije, Mizuho Fukušima, nakon razgovora sa šefom japanskog Imigracionog biroa Masaharuom Miurom o Fišerovom slučaju.

Fišer se nalazi u pritvoru u Japanu nakon hapšenja u julu prošle godine zbog putovanja sa američkim pasošem kome je istekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rok. On se bori protiv deportacije u SAD, koje zahtevaju njegovo izručenje zbog kršenja sankcija protiv nekadašnje SR Jugoslavije, jer je 1992. odigrao šahovski meč sa Spaskim i to na Svetom Stefanu. Fišeru je utočište ponudio Island, u kom je Fišer osvojio titulu svetskog šampiona 1972, pobedivši sovjetskog šampiona Borisa Spaskog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.