Finansijski plan za one koji očekuju dete

Izvor: S media, 02.Apr.2010, 23:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijski plan za one koji očekuju dete

Ako je vaša devojka/žena trudna treba vam finansijski plan kako za sledeće mesece tako i za posle.Morate biti svesni da će se pojaviti novi troškovi koje do sada niste imali, bez obzira kolika vaša finansijska disciplina inače bila, sada će biti teže. Jednostavno, pojavljuje se nova osoba i nove potrebe.

Razgovarajte s partnerkom – šta očekujete, kako ćete to ostvariti… Donesite potrebne odluke unapred. Do kada će ona raditi? Koliko će nakon rođenja ostati kod >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kuće? Kolika će vam biti tada primanja? Da li ćete od toga moći živeti? Kako nadoknaditi manjak?

Ostanite unutar svojih mogućnosti. Iako to pravilo vredi uvek sada vredi još više. Mnogi roditelji žele deci priuštiti najbolje, i ne žele paziti na troškove, pogotovo u početku. Ali, posle kada shvatite koliki su dugovi na kartici moraćete štedeti duplo. Nemojte kupovati stvari samo zato što su „slatke“.

Vreme je da stvorite hitni fond, ako ga već nemate. Možda vam se ne čini da imate dovoljno vremena, ali 6-9 meseci intenzivne štednje može biti puno, a pomoći će vam za sve nepredviđene troškove i smanjiti stres. Ako planirate da jedan partner neće duže vreme raditi možda je ovo idealno vreme da to pokušate, i da živite od iznosa koji ćete imati tada. Tako ćete se priviknuti, a i dodatno uštedeti.

Razmisliti da li je vaš prostor dovoljan za još jednu osobu, tj. gde ćete smestiti dete. Ako imate auto s četiri vrata već ste u prednosti. Ako nemate možda je vreme da postanete „porodični čovek“. Ipak, nemojte zbog stereotipa o autu ili kući uletati na brzinu u nemoguće projekte. Ostanite realni.

Budite spremni na životne promene i na štednju. Podsetite se da za vaše dete nije najvažnija marka proizvoda, dizajn, luksuz, niti koliko ima čega, nego da je ipak najvažnije da ga volite i da se brinete za njega.

Izvor: Mstil.com

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.