Fićijada u Beogradu

Izvor: B92, 23.Avg.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fićijada" u Beogradu

Beograd -- U Beogradu su se na "Fićijadi" ponovo okupili vlasnici popularnog "Fijatovog" modela, čija je proizvodnja u Srbiji prestala 1985. godine.

Međutim, taj mali automobil ne izlazi iz mode, pa se i danas može kupiti putem oglasa po ceni od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra.

Dok su ponosni vlasnici iz Srbije i regiona razmenjivali iskustva, Beograđani, ali i stranci koji su se zatekli u glavnom gradu Srbije, znatiželjno su razgledali dvadesetak izloženih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modela, koji i danas "krstare" ulicama Šapca, Rume, Beograda.

Priča o u Srbiji najpopularnijem "Fijatovom" modelu počela je pre više od pola veka -1955. godine kada je na sajmu automobila u Ženevi predstavljen prvi "fića" - minijaturni četvorosed u samonosećoj karoseriji sa dvoje vrata.

Pored Italije i Jugoslavije, "fića” se proizvodio i u Argentini, Austriji i Španiji, a proizvedeno ih je više od 2,5 miliona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.