FEJSLIFTING KUPATILA!

Izvor: Kurir, 26.Nov.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEJSLIFTING KUPATILA!

Kako vreme prolazi, vaše kupatilo i stvari u njemu polako ali sigurno gube bitku s vodom i kamencem. Ali kriza je sve veća i vama ne pada na pamet da zbog rđe i izbledelih pločica renovirate kupatilo. Možete da odahnete, jer ono, uz nekoliko dobrih ...

Neka kupatilo bude kao novo!

Kako vreme prolazi, vaše kupatilo i stvari u njemu polako ali sigurno gube bitku s vodom i kamencem. Ali kriza je sve veća i vama ne pada na pamet da zbog rđe i izbledelih pločica >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << renovirate kupatilo. Možete da odahnete, jer ono, uz nekoliko dobrih saveta, može da izgleda baš kao nekada.

Buđ po fugama

Ma koliko se trudili da ribate i čistite kupatilo, ono izgleda zapušteno jer su fuge između pločica prepune buđi. Jedan od najboljih načina da se rešite ovih ružnih crnih fleka je upotreba izbeljivača. Međutim, ako ni to ne pomogne, uvek postoje paste za farbanje fuga koje se mogu nabaviti u svakoj bolje snabdevenoj farbari.

Rupe između pločica

Ako pločice izgledaju kao babini zubi, vreme je da ih sredite. Prvo dobro očistite površinu na kojoj nedostaje masa za fugovanje, a rupe popunite belim silikonom ili belim fiks lepkom u tubi. Na sličan način se popravljaju i krpe rupe na pločicama koje su bušene kako bi se na njih nešto postavilo.

Fleke od sapuna i kamenac

Kupatilo će zasijati ukoliko očistite mesta na kojima su se pojavile fleke od sapuna i kamenca. Ako kupujete hemiju, najbolja je da upotrebite izbeljivač na bazi hlora, a ukoliko koristite prirodne preparate, sirće i soda bikarbona su najbolji saveznici u borbi protiv ove prljavštine. Na kraju sav keramički inventar ispolirajte polir pastom za automobile. Posle ovakvog tretmana kupatilo će zablistati.

Rđa

Fleke od rđe koje se često pojavljuju na keramici uklonićete tako što ćete ih istrljati isečenim limunom ili limunovim sokom.

Ogrebotine na kadi

Za manje ogrebotine kupite farbu za pokrivanje oštećenja na emajliranim površinama. Bočice ove farbe možete da kupite u farbarama, a ukoliko je površina veća postoje, i sprejovi za emajlirane površine. Ali u oba slučaja površinu prvo očistite alkoholom, osušite, ofarbajte i kadu ne dirajte naredna 24 sata.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.