Izvor: Luftika.rs, 10.Dec.2022, 11:18

Elizabeta Tejlor gutala je najjače opijate, iz 7. braka izašla jedva živa: Tužna priča najlepših očiju sveta

Zahvaljujući talentu, unikatnoj lepoti i nestvarnoj ženstvenosti Elizabet Tejlor postala je deo istorije umetnosti, ali i čitave civilizacije. Svetsku slavu nije pratila sreća u ljubavi, zbog čega je ova lepotica skliznula u pakao zavisnosti od alkohola i lekova za smirenje.
Nova knjiga potvrđuje mnoge glasine o nesrećnom životu holivudske dive, a posebno se izdvaja svedočenje njenog sina koji danas otvoreno govori o traumatičnim iskustvima koje je doživljavao odrastajući pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << svoje poznate majke.
Obožavali su je širom planete i smatrali jednom od najlepših žena na svetu zbog zanosnih oblina i mačkastih očiju čijem pogledu nije bilo lako odoleti, a i jedanaest godina nakon smrti Elizabet Tejlor život jedne od najvećih holivudskih diva svih vremena, pun profesionalnih i privatnih uspona i padova, ne prestaje da fascinira javnost.
U američke knjižare je upravo stigla njena nova biografija „Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Icon“ autorke Kejt Andersen Brover u kojoj je posebna pažnja posvećena njenom najnesrećnijem, sedmom braku s američkim senatorom Džonom Vornerom.

Zajedno su bili šest godina od 1976. do 1982, a holivudska diva iz njega je jedva izašla živa.
O tom najburnijem periodu života svoje majke sada je progovorio njen sin Kristofer Vajlding, iz njenog drugog braka s kolegom Majklom Vajldingom, koji je svedočio šta je sve proživljavao.

– Ušao bih u njenu sobu, a mama je sedela na ivici kreveta u donjem vešu i prilično rastrojenom stanju. Gutala je lekove za smirenje i protiv bolova uz tablete za spavanje, a od lekara je tražila i da joj prepišu inekcije Demerola, tada najmoćnijeg sintetičkog opioida – govori Kristofer Vajlding.
Kako se tresla zamolila je sina da joj ubrizga inekciju, a kad je on to odbio da uradi razočarano ga je pogledala, duboko udahnula i sama ubrizgala analgetik.
Osim o tabletama Elizabet Tejlor bila je zavisna i od alkohola, na koji se navukla u dva divlja braka s najvažnijim muškarcem svog života Ričardom Bartonom.
– Nakon Ričarda Bartona život u Vašingtonu s Džonom Vornerom za nju je bio oličenje dosade i usamljenosti. Osećala se poput zatvorenice u zlatnom kavezu, taj život jednostavno nije bio za nju i zbog toga su se razveli, a mama se vratila u Los Anđeles. I nastavila po starom – izjavio je njen sin.

Elizabet Tejlor u to vreme je uzimala toliko različitih tableta i lekova, da lekari koji su videli njene medicinske nalaze u najkritičnijim periodima nisu mogli da poveruju da je – živa.
Kad je uvidela da je vrag odneo šalu, Elizabet Tejlor se na kraju 1983. prijavila u kliniku „Betty Ford“ za lečenje od zavisnosti. To joj je doduše privremeno pomoglo, ali je do kraja svog života 2011. nastavila da se bori sa svojim demonima.
Izvor: Stil Kurir
Da li bi Grejs Keli, Odri Hepbern i Elizabet Tejlor bile takve lepotice da se namontiraju po današnjoj modi (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.