Izvor: Luftika.rs, 24.Apr.2023, 10:00

Ekshumirano 47 tela sledbenika sekte, propovednik tražio da se izgladnjuju do smrti da bi sreli Isusa

Kenijska policija ekshumirala je 47 tela u blizini priobalnog grada Malindi, dok istražuje propovednika koji je od sledbenika tražio da se izgladnjuju do smrti, kako bi otišli u raj.
Grobovi se nalaze u šumi Šakahola, gde je prošle nedelje policija spasila 15 članova Međunarodne crkve dobre vesti, prenosi BBC. Osnivač crkve Pol Makenzi je u pritvoru i čeka pojavljivanje pred sudom.
Policija je zatražila od suda da zadrži Makenzija duže u pritvoru, dok traje istraga o smrti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << njegovih sledbenika.
Javni servis KBC opisao ga je kao „vođu kulta“ i izvestio da je do sada identifikovano 58 grobova, a u jednom se nalaze tela pet članova iste porodice – troje dece i njihovi roditelji.
Makenzi je negirao da je uradio bilo šta loše i tvrdi da je zatvorio svoju crkvu još 2019. godine, a nije se izjašnjavao da li je od sledbenika tražio da gladuju kako bi „upoznali Isusa“.
Dojava od lokalnog stanovništva navela je policiju da upadne na „pastorovo“ imanje u Malindiju, gde je prvo pronađeno 15 izgladnelih ljudi, od kojih je četvoro kasnije umrlo.
Oni su rekli da su se izgladnjivali po pastorovim instrukcijama kako bi „sreli Isusa“.
Makenzi je u sredu počeo štrajk glađu Policijski izvori su prethodno u subotu saopštili da je u istočnoj Keniji ekshumirano 21 telo u istrazi o sekti za čije se sledbenike pretpostavlja da su se izgladnjivali.
Zvaničnici su u subotu prijavili sedam smrtnih slučajeva u vezi sa istragom nakon hapšenja Pola Makenzija Ntengea, koji je navodno rekao sledbenicima da se izgladnjuju da bi „sreli Isusa“.
On je hapšen ranije dva puta, 2019. godine i u martu ove godine, u vezi sa smrću dece, navodi AP.
Oba puta je pušten uz kauciju, ali slučajevi protiv njega se i dalje vode na sudu.
Lokalni političari su apelovali na sud da ga ne puštaju na slobodu ovog puta, upozoravajući na širenje sekti u oblasti Malindi.
Izvor: Euronews Srbija
Holivudske face u paklu sekti: Džoker rođen kao „Božje dete“, sajentolozi uništili porodicu Prisli

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.