Eh kad bismo mi bili oni: Švedska testira šestočasovno radno vreme

Izvor: 24sata, 28.Avg.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eh kad bismo mi bili oni: Švedska testira šestočasovno radno vreme

Švedske vlasti razmatraju uvodjenje šestočasovnog radnog vremena očekujući da bi tom praksom mogli smanjiti bolovanja radnika, povećati njihovu produktivnost i uštedeti novac

Zaposleni u domu za starije osobe, gde će biti sproveden eksperiment, primaće istu platu kao i njihove kolege u drugim takvim domovima.

Očekuje se da bi naredne godine novo radno vreme moglo da bude uvedeno u celom gradu.

Švedske vlasti smatraju i da bi kraće radno vreme moglo >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << doprineti većoj potražnji za novim kadrovima za odredjene poslove. Posle eksperimenta u domu za starije osobe, nezavisna komisija će doneti odluku o eventualnom uvodjenju iste prakse u celoj Švedskoj.

Inače, još pre nekoliko meseci švedska vlada je isti eksperiment otpočela sa državnim službenicima u Geteborgu, kako bi se ispitalo da li takva praksa povećava produktivnost zaposlenih, tako da oni ovog leta rade šest umesto uobičajenih osam sati dnevno.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Švedska testira šestočasovno radno vreme

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 01:57

Švedske vlasti razmatraju uvođenje šestočasovnog radnog vremena očekujući da bi tom praksom mogli smanjiti bolovanja radnika, povećati njihovu produktivnost i uštedeti novac...U cilju testiranja novog radnog vremena, u Geteborgu su u toku pripreme za eksperiment u domu za starije osobe "Vastra...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.