ENDI FLEČER, ČLAN GRUPE DIPEŠ MOD, SUTRA U BEOGRADU

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ENDI FLEČER, ČLAN GRUPE DIPEŠ MOD, SUTRA U BEOGRADU

BEOGRAD - Endi Flečer (Andy Fltecher), član elektro grupe "Dipeš mod" (Depeche Mode), imaće sutra di-džejevski nastup u beogradskom klubu "Plastik lajt", a kako su saopštili organizatori, za njega vlada interesovanje i u okolnim zemljama

BEOGRAD - Endi Flečer (Andy Fltecher), član elektro grupe "Dipeš mod" (Depeche Mode), imaće sutra di-džejevski nastup u beogradskom klubu "Plastik lajt", a kako su saopštili organizatori, za njega vlada interesovanje i u okolnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zemljama.

Karte se kupuju i u Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, i očekuje se da će Flečerov koncert uskoro biti rasprodat, pri čemu je tiraž ulaznica ograničen na 500, navodi se u saopštenju kluba Plastik lajt i muzičke televizije Em-Ti-Vi (MTV).

Flečer, jedan od osnivača "Dipeš mod", najavio je da će na turneji puštati nove remikse pesama tog benda, kao i neke njemu omiljene kompozicije.

Prema tvrdnjama organizatora, Flečer je sam tražio od menadžera da mu se na trenutnoj di-džej turneji obezbedi nastup u Beogradu, gde je grupa "Dipeš mod" trebalo da nastupi pre dve godine.

"Dipeš mod" su bili najavljeni kao glavni izvođač na festivalu Tuborg grin, koji je trebalo da se održi 20. maja 2009. godine na beogradskom Ušću. Međutim, sedam dana ranije, pevač Dejv Gan (Dave Gahan) teško se razboleo, i deo koncerata na turneji je otkazan uključujući onaj u Beogradu koji je najavljivan kao koncertni događaj sezone u Srbiji.

Flečerov sutrašnji nastup u "Plastik lajtu" biće tako prvi koji će neki od članova "Dipeš mod" imati u Srbiji.

Flečer je krenuo na sopstvenu turneju sa idejom da poseti mesta na kojima njegov matični bend nikada nije svirao, kao i ona na kojima "Dipeš mod" nije mogao da nastupe pre dve godine zbog Ganovih problema sa zdravljem.

"Dipeš mod", osnovan 1980. godine, najuspešniji je elektronski bend svih vremena, prodavši više od 100 miliona primeraka svojih albuma i održavši se, s nepromenjenim komercijalnim uspehom, do danas.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.