Duca Marković: Želela sam da budem pevačica!

Izvor: S media, 25.Feb.2011, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duca Marković: Želela sam da budem pevačica!

Dubravka Duca Marković, voditeljka kultne emisije „Hit meseca“ gostovala je u “Omnibusu S“, emisiji Siniše Miloševića. Sa našim voditeljem Duca je pričala o takmičenju novinara u skijanju na kojem je predvodila našu skijašku reprezentaciju, o počecima, neuspeloj advokatskoj profesiji ali je prokomentarisala i današnje voditelje...

Dubravka Duca Marković, poznata rok voditeljka, začetnica Novog talasa najpoznatija po kultnoj emisiji „Hit meseca >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << “ rekla je kako je kao pankerka ličila na „čudovište“ i to kada je počela da radi. S obzirom na činjenicu da joj je majka bila najpoznatija spikerka i radila na Televiziji Beograd (koju je Ducin otac osnovao) razmatralo se da li će Dubravka dobiti posao u toj kući jer je u to vreme bilo zabranjeno da rođaci rade zajedno.

- Odlučili su da me prime jer sam ja radila zabavni deo. Zaista sam se sama izborila za svoju novinarsku karijeru. Moji roditelji su želeli da budem advokat, ali sam ja iskoristila trenutak, i pred kraj treće godine studija, sa pola kose ofarbane u roze, pitala Duška Radovića da me primi na Studio B. Kasnije dolazi rad na TV Beograd a sve ostalo je legenda, rekla je Duca.

Poznata voditeljka je dodala da je njen stric imao 1939. godine u Požarevcu džez orkestar što je za to vreme bilo kontroverzno kao i njen „pank pokret“ ’80-tih godina. „Hit meseca“ postala je čuvena emisija, a glas slavne voditeljke dobro poznat svima.

- Želela sam da budem pevačica i zaista sam sve od sebe dala da se ostvarim u tome. Međutim, Bog mi je dao glas, ali ne i sluh (smeh). Kada sam shvatila da od tog posla nema ništa okrenula sam se radiju, jer sam smatrala da ću taj glas tu najbolje da iskoristim i nadomestim sebi neostvarenu želju, rekla je Dubravka.

Dubravka Marković trenutno radi na Radiju Beograd, a pre nekoliko dana vratila se iz Kanade gde je išla kao kapiten srpske novinarske skijaške reprezentacije, a svoje utiske podelila je sa voditeljem Radija S Sinišom Miloševićem i slušaocima:

- U pojedinačnim disciplinama kotirali smo se između 20-tog i 24-tog mesta, a osvojili smo i jedno 18-to. Kada je u pitanju maraton, ja sam odustala posle prvog kilometra, neki su istrajali, bitno je da niko nije bio poslednji, a najbitnije je druženje i razmena informacija. Vreme koje su novinari proveli družeći se i komunicirajući, dragoceno je i zaista smo se fenomenalno proveli, prenela je Duca svoje utiske sa nedavnog putovanja.

Duca je rekla da su mediji osnovni izvor iz kojeg se uči jezik, te je prokomentarisala kako današnji voditelji a naročito televizijski, nepravilno govore a „ukidanje“ lektora već prepuštanje da prezenter radi sve što može sam, doveli su do rugla i lošeg izražavanja:

- Kada su u pitanju televizijski voditelji i to oni informativnog programa mogu da konstatujem da 90 odsto njih ne zna da govori srpski jezik, da se frljaju sa akcentima, padežima, rodovima, brojevima... Mislim da je razlog tome činjenica da smo napravili „televizijske zvezde“ kojima niko ne može da se obrati i kaže im da greše. Lektor je ono što je potrebno! Na televiziji i na radiju mora se govoriti pravilno jer mi time dajemo dobar primer, zaključila je Duca Marković.

S.I.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.