Draško i Dejan dosanjali kuću!

Izvor: Glas javnosti, 17.Sep.2009, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Draško i Dejan dosanjali kuću!

POŽEGA - U selu Duškovci, visoko u brdima iznad Požege, gde u narodu još ostalo zrno dobrote, poštenja i saosećajnosti, ciglu po ciglu, kamen po kamen, za nepune dve nedelje niče dom za porodicu Cicović, dečake Draška i Dejana, njihovu majku Goricu i baku Višnju. Uskoro kada kuća bude završena, dečaci će ući u svoju toplu sobu, a novi dom malih Cicovića biće i spomenik ljudskoj dobroti i humanosti, odricanju, svemu čega u današnjem svetu sve manje ima.

Draško je tek >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << treći razred osnovne škole, a Dejan sedmi. Stara kuća njihove majke i babe odavno nije za stanovanje. Pre nekoliko godina ovu kućicu od dve sobe, zidanu pre pola veka, protresao je zemljotres pa su zidovi napukli, a krov samo što nije pao.

Bog će im vratiti

Meštani su pomagali koliko ko je mogao - neko u parama, neko u dnevnicama, a neko radom na kući. Milenko Cicović, plašeći se da nekog ne zaboravi, nabraja šta je ko darivao.

- Komšija Vladeta Filipović kupio je 2.000 blokova za kuću, Miloljub Krsmanović iz Ježevice poklonio je dve tone cementa, Boban Cicović tonu cementa, Boban Vasilijević četiri tone cementa. Dosta je pomogao i Ratko Cicović. Predsednik opštine Požega Milovan Mićović iz svog džepa dao je pare za dve tone cementa i obećao da će doći da pomogne kada budemo nalivali drugu ploču. Dragi Cicović, predsednik naše mesne zajednice, vodi akciju. Pomoglo je i mnogo drugih ljudi, i - svima im svaka čast. Bog će im vratiti - kaže Milenko.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.