Drama na benzinskoj pumpi: Izgoreo Lambo od 300.000 $

Izvor: B92, 10.Jul.2018, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama na benzinskoj pumpi: Izgoreo Lambo od 300.000 $

Iako je poslednjih godina bilo više slučajeva samozapaljivanja Lamborghinija, ovog puta za požar je kriv neko drugi.

Lamborghini Huracan Performante zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo.

Prolaznicima koji su primetili da je na vozilu iznenada izbio požar moglo je izgledati da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabeleženi širom sveta. Međutim, video >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu.

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranog Huracana zaboravio je da izvadi crevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji deo Lamborghinija, gde se nalazi motor koji je već bio zagrejan od vožnje, nakon čega je buknuo požar.

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i sprečili veću tragediju, ali je za plavi Lamborghini bilo prekasno – automobil je potpuno izgoreo. U požaru, srećom, niko nije povređen.

(Na prvom snimku sa Instagrama vidi se automobil koji je već u plamenu, a pritiskom na strelicu sa desne strane možete videti drugi snimak koji otkriva kako se Lamborghini zapalio):

Inače, dva Lamborghinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” reliju.

Ova revijalna vožnja kroz Ameriku startovala je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cena ovog modela u SAD je 274.390 dolara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izgorio skupocjeni Lamborghini na benzinskoj pumpi

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2018

Iako je poslednjih godina bilo više slučajeva samozapaljivanja Lamborghinija, ovog puta za požar je kriv neko drugi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.