Doručak koji će ubrzati metabolizam

Izvor: Mondo, 07.Okt.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doručak koji će ubrzati metabolizam

Svi već znamo koliko je važan zdrav doručak, a evo i šta da jedete ujutru da ubrzate metabolizam.

Dobro je početi dan zdravim i hranljivim obrokom - daće vam dosta energije i držati nivo šećera stabilnim.

A sudeći prema rečima nutricionistkinje Keri Glesmen, da biste ubrzali metabolizam i napunili se energijom, evo šta bi trebalo da doručkujete - kajganu uz povrće poput kelja ili spanaća, uz malo mlevene paprike.

Glesmenova savetuje da povrće >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << spremate na kokosovom ulju, kako bi se oslobodio maksimum vitamina i minerala. Ona ističe da je tamno zeleno povrće posebno dobro za balans hormona.

Kokosovo ulje, tvrdi nutricionistkinja, podstiče telo da koristi zdrave masti na način koji je najbolji za gubljenje kilograma i oslobađanje energije.

Ona dodaje da su jaja najbolja kombinacija sa povrćem jer će vas duže držati sitim, a protein koji se nalazi u ovoj namirnici takođe umanjuje štetu koju nanose slobodni radikali, dok mlevena paprika ubrzava metabolizam.

Jedenje zdravog doručka je važno za dobro funkcionisanje mozga i za pamćenje. Konzumiranje zdravog prvog obroka takođe smanjuje rizik da tokom dana dođete u iskušenju da se prejedete nezdravih namirnica i grickalica.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.