Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2024, 21:05

Đaci ne znaju da urade kolut unapred, boje se lopte: Alarmantna situacija u srpskim školama

Predškolci koji se spremaju za polazak u osnovnu školu prolaze redovan sistematski pregled. Iz godine u godinu lekari se žale da mališani imaju probleme koji ranijih godina nisu bili prisutni.
Pored redovnih problema sa ravnim tabanima, krivom kičmom i vidom, lekare brinu i to što deca imaju probleme sa govorom, gojazna su i imaju celulit.
S druge strane, i učitelji i nastavnici su zatečeni onim što zatiču kod učenika kada uđu u fiskulturne sale, piše Blic.
Fizičko vaspitanje nekada je bilo omiljen predmet školaraca, a danas mnogi od njih ne bi mogli da urade ni pola onih vežbi koje su na času fizičkog radili njihovi roditelji pre 30, 40 godina. Za čuvenu kombinaciju “crni šorts, bela majica, čiste patike”...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.