Divac posetio Draženov muzej

Izvor: Glas javnosti, 27.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac posetio Draženov muzej

Posle punih 19 godina Vlade Divac posetio je prekjuče Zagreb i Muzejsko-memorijalni centar Dražena Petrovića, legendarnog hrvatskog košarkaša koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj 1993. godine.

- Nisam bio od 1989. godine ovde, a rekao sam da ću posetiti Draženov muzej kada prvi put dođem. I vratila su mi se sva sećanja...

Divac je u Zagrebu bio u prolazu i nenajavljeno. Draženova majka Biserka dočekala je u muzeju svoje goste i poklonila im nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sitnica na odlasku. Poseta Draženovom muzeju bila je za Divca pun emocija.

- Proveo sam s Draženom mnogo vremena, zajedno smo i došli u Ameriku. Otišao je prerano, bio je jedan od najvećih igrača s kojim sam igrao, tek je počeo graditi NBA karijeru i nije stigao pokazati i Amerikancima kakav je igrač i čovek bio - rekao je Divac.

Postavka u muzeju hronološki sledi životni put Dražena Petrovića. Svaka je tematska celina izložena u zasebnoj vitrini. Pet izloga u prizemlju i pet na spratu označeno je nazivima tematskih celina. NJihovi nazivi su: Šibenik, Zagreb, Madrid, NBA liga, reprezentacija, svet i Hrvatska. Kako ne bi prevladali samo eksponati koji svedoče o vrhunskim sportskim dometima, izloženi su i predmeti svakodnevne upotrebe, sportski rekviziti, oprema i stvari koje svedoče o Draženovom javnom i privatnom životu. Veliki broj izloženih primeraka muzej je dobio od porodice, te od njegovih prijatelja i obožavalaca širom sveta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.