Devojčice (8) koju je otac držao u zatočeništvu ima samo 10 kg i ne može da stoji

Izvor: Luftika.rs, 31.Mar.2023, 10:48

Devojčice (8) koju je otac držao u zatočeništvu ima samo 10 kg i ne može da stoji

Osmogodišnja devojčica koju je otac Uroš Pašajlić (37) držao zatočenu u stanu u Mirijevu teško je neuhranjena i u vrlo lošem opštem fizičkom stanju. Nesrećna devojčica ima samo 10 kilograma i jedva da može da stoji.
„Devojčica se nalazi na UDK Tiršova, radi rehidratacije i realimentacije, koja joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti. Izuzetno je slaba, malo ljudi ima kontakt s njom, a hrana joj se daje putem infuzije“, rekli su za medije iz te ustanove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Sa druge strane, devojčica je premršava za svoj uzrast.
„Ona ima osam godina, a samo 10 kilograma. Premršava je za svoj uzrast. Ne može ni da stane na nogice. Zna da kaže svoje ime i prezime, traži čokoladu, ali sve to izgovara jako tiho. Pojedine reči i rečenice govori jako nerazumljivo ili ne zna uopšte da kaže“, navodi Blic.
Podsetimo, kako je ranije saopštio Zaštitnik građana Zoran Pašalić, devojčica nije bila vakcinisana. Takođe, ona nije bila ni evidentirana u Domu zdravlja „Zvezdara“.
Slučaj zatočene devojčice uznemirio je javnost u Srbiji.
Ceo slučaj otkriven je nakon što je I. L. prijavila partnera Uroša Pašajlića za nasilje. Ona je uspela da pobegne od njega i ode u policijsku stanicu, gde je ispričala da Pašajlić drži dete zatočeno u stanu.
Uroš Pašajlić, foto: Facebook Policija je odmah izašla na lice mesta i zatekla devojčicu koja je bila u lošem stanju.
Pašajlić je juče (30. mart) saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. On se na saslušanju branio ćutanjem i tom prilikom je izjavio da duže vreme koristi narkotike i alkohol.
Sud mu je nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.
Kako je otkriveno tokom istrage, Pašajlić je ćerku duže od dve godine držao u zatočeništvu.
Izvor: Blic, Nova
Saslušan otac iz pakla, branio se ćutanjem, a jednom rečenicom pokušao da opravda zločin nad devojčicom

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

OTVORENA NOVA PITANJA U SLUČAJU KOJI TRESE SRBIJU: Ko je odgovoran za strašnu sudbinu devojčice (8) koju je otac držao kao roba?

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 07:48

Pašajlić je nakon četiri dana potrage uhapšen u beogradskom naselju Karaburma...Uroš Pašajlić (38) iz Beograda uhapšen je nakon nekoliko dana potrage jer je otkriveo da je mesecima, možda i godinama, držao svoju osmogodišnju ćerku zatočenu u stanu na Zvezdari. Međutim i nakon njegovog hapšenja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.