Izvor: Luftika.rs, 19.Jul.2023, 10:44

Dečak-ubica sa Vračara potvrdio da mu je otac „stavio pištolj u ruke“, mučio se dok je „provalio“ šifru sefa oružjem

Dečak K. K. (14), osumnjičen za masakr u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, koji je saslušan juče putem video konferencijske veze uspostavljene između zdravstvene ustanove u kojoj se nalazi na opservaciji i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira Kecmanovića koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti, kako smo saznali od našeg sagovornika iz istrage ovog slučaja, otkrio je ko mu je „stavio pištolj >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u ruke“.
– Osumnjičeni K. K. je izjavio da mu je otac „stavio pištolj u ruke“, dakle ne instruktor, nego njegov otac. Otac je poneo je svoja 2 pištolja i poveo sina u streljanu. Onda je rekao instruktoru da ga obučava da puca i to baš sa njegova dva pistolja. Otac je izričito tražio, inicirao je da njegovo dete nauči precizno da puca. Dakle, on mu je omogućio obuku sa pištoljima – rekao je sagovornik za Telegraf.rs.
Inače, saslušanje je juče trajalo 4 sata, a osumnjičeni K. K. je otkrio i kako je „provalio“ u očev sef sa oružjem.
– Dečak osumnjičen za masakr u „Ribnikaru“ je na današnjem saslušanju do detalja opisao kako je provalio šifru sefa u kojem je njegov otac Vladimir Kecmanović čuvao oružje. Sef ima tri broja. Kako je K. K. (14) izjavio, razmišljao je o brojevima koje ga „vezuju“ za oca i prve dve cifre je odmah „provalio“, dok je poslednju „ubo“ iz drugog puta. Prema izjavi sagovornika iz istrage, on je veoma lako otvorio sef i veruje se da je otac odgovoran, odnosno, kriv jer nije dovoljno dobro obezbedio mesto na kojem čuva oružje – rečeno je za naš portal.
Oglasilo se Više javno tužilaštvo U okviru istrage koju vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu protiv Vladimira Kecmanovića zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, juče je 4 sata ispitivan njegov sin, koji je 3. maja pucajući iz pištolja u OŠ “Vladislav Ribnikar”, koju inače pohađa, ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a teško ranio petoro učenika i nastavnicu škole.
Sin osumnjičenog, koji u vreme pomenutih radnji nije imao navršenih 14 godina i kao takav nije krivično odgovoran, izjavu je dao u svojstvu svedoka u prisustvu zakonskog zastupnika, svoje majke.
U tužilaštvu, nalazili su se postupajući javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pumonomoćnici oštećenih i branilac okrivljenog Vladimira Kecmanovića.
Sva pitanja prisutnih upućena sinu osumnjičenog, postavljena su preko postupajućeg javnog tužioca.
Podsećamo da Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi istragu protiv Vladimira Kecmanovića zbog sumnje da je u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišnjeg sina da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.
Takođe, Vladimir Kecmanović je, kako se sumnja, postupio suprotno zakonu o oružnju i municiji i suprotno pravilniku o prostorno tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.
Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni Vladimir K. poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbedjenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.
K.K. je oružje i municiju poneo sa sobom u OŠ “Vladimir Ribnikar” u Beogradu gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio petoro učenika i nastavnicu škole.
Dečak ubica uporno traži da bude pušten na slobodu, ne pokazuje ni najmanji znak kajanja

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Punomoćnica porodica stradale dece u „Ribnikaru“ demantovala advokaticu oca K.K.

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2023

Jedna od punomoćnika porodica oštećenih u masakru koji se u maju dogodio u OŠ "Vladisla Ribnikar" dematovala je izjave advokatice Irine Borović, braniteljke Vladimira Kecmanovića, oca dečaka koji je izvršio masakr, a koji je juče saslušan u svojstvu svedoka u postupku koji se vodi protiv njegovog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.