Izvor: Luftika.rs, 04.Jun.2023, 16:06

Dečak nestao pre 50 godina, policija obnovila slučaj i nudi nagradu od milion dolara za korisne informacije

Misteriozni policijski slučaj koji nikada nije zastario.
Policija u Australiji nudi nagradu od milion dolara za informacije koje bi mogle da dovedu do hapšenja i osude u slučaju koji datira od pre skoro 50 godina.
Džejms Patrik Tejlor, poznat kao Džimi, nestao je 29. avgusta 1974. godine nakon što je krenuo iz svoje kuće u Derbiju do lokalne prodavnice, prema policiji Severne Australije.
Tejlor je imao 12 godina kada je nestao. Živeo je u Derbiju, malom, izolovanom gradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u severozapadnoj Australiji, sa svojim roditeljima, petoro braće i sestara i drugim rođacima.
Dečak je i ranije išao do prodavnice po namirnice za svoju porodicu i često je to radio sam.
Poslednji put je viđen kako ulazi sa suvozačeve strane u tamno vozilo ispred prodavnice nakon što je ušao unutra da kupi piće.
Svedok je kasnije rekao policiji da je auto vozio muškarac između 25 i 35 godina i „govorio samouvereno Džimiju da uđe u vozilo“, pre nego što je dečak to uradio. U to vreme, Džimi je bio bos, a na sebi je imao sivu košulju kratkih rukava i crni šorts.
Dečakova porodica je verovala da je Džimi otišao da poseti prijatelja, koji je udaljen oko 90 minuta vožnje od Debija, i nije očekivala da će se vratiti kući te večeri. Njegov otac je prijavio njegov nestanak posle nekoliko dana, 5. septembra.
Policija je rekla da nije bilo potvrđeno da ga je neko video, niti je on kontaktirao porodicu ili nekog prijatelja od dana nestanka. Dečak nikada nije imao pristup bankovnim računima niti se pojavljivao u državnim bazama podataka.
Nijedan osumnjičeni nije identifikovan u slučaju njegovog nestanka. Ipak, pola veka nakon što je nestao, policija je zamolila sve koji imaju bilo kakve informacije u vezi sa ovim slučajem, da kontaktiraju nadležne.
Tejlorov nestanak je jedan od 64 slučaja nestalih osoba i hladnih ubistava koji su trenutno nerešeni u Zapadnoj Australiji. Iako je njegov jedan od najstarijih, nekoliko slučajeva datira iz 1970-ih, sa više slučajeva koji uključuju decu i tinejdžere. Mnoge žrtve u tim hladnim slučajevima nikada nisu pronađene.
Policija je nedavno objavila da će vlada dati nagradu od milion dolara za informacije koje bi dovele do osude u bilo kom od nerešenih slučajeva.
„Policije Zapadne Australije su uvek tretirale svaki slučaj kao jednako važan“, rekao je Pol Papalia, ministar policije u Zapadnoj Australiji, na konferenciji za novinare na kojoj je prošle nedelje najavio nove nagrade.
Izvor: Telegraf.rs
Lečila se od raka kada joj je pas nestao, našli se posle 5 godina

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.