Izvor: Luftika.rs, 08.Apr.2023, 16:16

Danas je opasan šmeker i jedan od najpoželjnijih neženja. Znate li ko je dečak sa fotografije?

Glumac Vuk Kostić rođen je 22. novembra 1979. godine u Beogradu.
Talenat za glumu je nasledio od oca, poznatog glumca, Mihajla Kostića Pljake i dede Nestora, koji se takođe bavio tom profesijom. Majka Gordana je radila kao profesor na Institutu za strane jezike.
Vuk je trenirao karate, a od malih nogu je imao kontakta sa vrhunskim glumcima. Kao dečak je ostvario nekoliko uloga u filmovima i u seriji „Otvorena vrata“.








>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> View this post on Instagram


















A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)


Igrao je u dečjoj predstavi „Konrad“ i u komadu Dušana Kovačevića „Sveti Georgije ubiva aždahu“. Učestvovao je u snimanju obrazovnih emisija kao što su: „Knjiga je da se čita“, „Strašna priča“, „Jezički zabavnik“, „Ogledi iz stila“…
Išao je u Jedanaestu beogradsku gimnaziju i posle trećeg razreda je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti. Završio je studije 2001, a njegov diplomski rad je bila predstava „Mušica“. Nakon toga je upisao postdiplomske studije iz istorije filma.








View this post on Instagram


















A post shared by vuk kostic (@vukkosticbadza)


Godine 2001. debitovao je u prvencu Srđana Dragojevića „Apsolutnih sto“ i tumačio je glavnu ulogu. Bio je strelac Saša Gordić koji se ugledao na starijeg brata. On je bio juniorski prvak Evrope u streljaštvu koji je posle rata postao narkoman. Da bi dileru vratio dugove, brat prodaje nasledstvo, a Saša rešava da uzme pravdu u svoje ruke.
Nakon tog filma usledile su broje uloge u kojima je Kostić bio maestralan. Igrao je u mnogim pozorišnim predstavama, a neke od njih su: „Velika drama“, „Višnje u čokoladi“, „Jastučko“, „Vila Sachino“, „Zečiji nasip“, „Damin Gambit“, „Srpska drama“, „Neodoljivi ljubavnik Selimar“, „Transilvanija“, itd.
Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.
Izvor: Espreso
Prepoznajete li dečaka sa slike? Jedan od najpopularnijih domaćih glumaca, njegove replike svi znamo (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.