Izvor: DANuBeogradu.rs, 01.Avg.2023, 13:40

Dan ekološkog duga: Od 2. avgusta 2023. živimo na kredit na račun prirode

Dan ekološkog duga obeležavamo 2. avgusta 2023, kada potražnja i potrošnja resursa prekorači ono što Zemlja može da proizvede ili obnovi tokom godine. To se događa zato što emitujemo više ugljendioksida u atmosferu nego što naši okeani i šume mogu da apsorbuju, iscrpljujemo zalihe ribe brže nego što one mogu da se obnove i sečemo … Članak Dan ekološkog duga: Od 2. avgusta 2023. živimo na kredit na račun prirode se pojavljuje prvo na Dan u Beogradu.

Nastavak na DANuBeogradu.rs...






Povezane vesti

Živimo na kredit oduzimajući prirodu budućim generacijama

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Avg.2023, 06:06

BANJALUKA, ZAGREB - Dan ekološkog duga obilježava se ove godine 2. avgusta i označava datum kada naša godišnja potražnja i potrošnja prirodnih resursa prekorači sve ono što Zemlja može proizvesti ili obnoviti u cijeloj godini, saopštila je Svjetska organizacija za zaštitu prirode Adria (WWF...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DANuBeogradu.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DANuBeogradu.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.