Da ne zažalite zbog raskida

Izvor: Mondo, 05.Jun.2019, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da ne zažalite zbog raskida

Nekoliko stvari o kojima treba dobro da razmislite pre raskida, da se ne biste kajali zbog svoje odluke.

Raskidi su uvek teški. Ako se lomite da li da nastavite vezu ili je vreme za rastanak, i imate osećaj da ste već neko vreme u tamnom vilajetu koji bi u ovom slučaju bio oličen u "ko ode kajaće se, ko ostane kajaće se" dilemi, evo o čemu bi trebalo da razmislite.

Pre nego što doneste konačnu odluku, imajte ovih pet stvari na umu:

Budite sigurni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da ste dali sve od sebe

Ako želite da budete sigurni da nećete zažaliti zbog svoje odluke, jako je važno da znate da ste dali sve od sebe da ta veza uspe. Ljubav sama po sebi često nije dovoljna da bi veza opstala, morate da se trudite, svakog dana. Ali, ako još ima ljubavi među vama, možda problemi sa kojima se trenutno suočavate, nerazumevanje ili nedostatak bliskosti nisu nerešivi? Pre nego što prelomite i odete, budite sigurni da ste pokušali sve da spasite taj odnos.

U krajnjoj liniji, zapitajte se da li bi vam bilo teško da partnera vidite sa nekim drugim, kako radi sve ono što ste vi želeli, samo to nikad niste rekli jasno i glasno…

Ako raskidate, neka to bude iz pravih razloga

Ako raskidate zbog toga što ste poželeli da budete sa nekim drugim… Razmislite dvaput. Stvari nisu uvek onakve kakve nam izgledaju iz daljine.

Ako raskidate zbog toga što vašeg partnera ne vole članovi vaše porodice ili vaši prijatelji… Razmislite dvaput. Imate samo jedan život. OK je da ga provedete onako kako vi izaberete i sa onim koga vi izaberete. Ne dugujete objašnjenja nikome.

Nemojte samo da nestanete

Doneli ste odluku, i budite dovoljno zreli da je saopštite u lice partneru. Bilo koji drugi način mogao bi da bude razlog za žaljenje jednog dana. Nemojte danas uraditi ništa čega ćete se stideti kroz koju godinu.

Saslušajte i šta "druga strana" ima da kaže

Jako je važno da i osoba koju ste do juče voleli dobije priliku da kaže kako se oseća. Raskid veze je proces, nije pitanje trenutka. Razgovarajte. Ne morate ostati prijatelji posle toga, ali budite prijatelji dok raskidate. Dugujete to jedno drugom.

Nemojte svaljivati sve na partnera

Ako ste odlučili da odete, stanite iza svoje odluke. Nemojte ostaviti partnera sa osećanjem krivice i griže savesti, tako što ćete njemu ili njoj prebacivati da se nije trudio dovoljno, da nije bio dovoljno dobar… Nije pošteno, a i potpuno je nepotrebno. I kad raskidate, ponašajte se onako kako biste želeli da se ta osoba ponaša prema vama, da je situacija obrnuta.

Jedini način da stvarno prebolite raskid

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.