Da li su proteini vaš najbolji trening partner

Izvor: Luftika.rs, 28.Mar.2024, 11:23

Da li su proteini vaš najbolji trening partner

Bilo da je u pitanju lagano trčanje po prirodi ili spremanje za Olimpijadu,  svi sportisti dele zajednički cilj – da prikažu svoje maksimalne perfomanse. Tehničko znanje same sportske discipline je osnova za unapređenje performansi, ali je dobra ishrana krucijalna.
U toku zadnje dve decenije, naše razumevanje povezanosti između proteina i vežbanja je dosta napredovalo. Znamo da nije samo bitna količina proteina za funkciju i zdravlje mišića, nego i kvalitet, pa čak i vreme njihovog konzumiranja.
Od tri vrste makronutrijenata koji postoje – ugljeni hidrati, proteini i masti – protein se smatra  svetim gralom ishrane za sportiste. Proteinski napici, čokoladice ili kolačići pružaju mnoge pozitivne efekte...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.