Da li je FEUD ovoga puta preterao?

Izvor: Story, 28.Jan.2015, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je FEUD ovoga puta preterao?

Sa novim video singlom Tajkun FEUD izjednačava liberalni kapitalizam i kanibalizam.

FEUD, foto: promo

Dok u pojedinim društvima bogatsvo izaziva divljenje, kod nas na Balkanu izaziva podozrenje. Ako ste se ikada pitali odakle vam baš takav stav, deo odgovora se svakako krije u citatu mudrog Konfučija sa početka našeg spota.

Industrijiski moral ne zna za granice i na svome putu proždire sve. Ako nema jakih mehanizama kontrole, da ga bar malo zauzda, njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << je potpuno legitimno i da deca od 5 godina rade u rudnicima.

Sve u svemu, u ovom svetu nažalost gospodari kapital. U politici u medijima u svemu. Ili rečnikom nobelovca Andrića: Strašna je moć novca. U svemu što ljudi stvaraju i podižu kruži novac, nevidljivo kao krvotok u telu, ali presudno za čoveka i sve što je čovekovo. To daje ljudima i stvarima izgled i značenje, i svemu određuje vek i trajanje. Jedne drži u životu i podiže da se granaju i cvatu, a druge napušta da se suše i propadaju kao usahlo drvo. To je stvarnost, i u toj stvarnosti živimo svi mi, sa svim onim što jesmo i što mislimo da smo.

Pogledajte video:

 

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.