Da li imate kutiju za brige?

Izvor: Mondo, 06.Nov.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li imate kutiju za brige?

Nije važno da li ćete kupiti već gotovu, koja vam se najviše dopada, ili ćete napraviti svoju unikatnu, možda kutije za cipele, važno je da je samo vaša.

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

 Kada napravite, ili kupite kutiju za brige, na papirićima (koje takođe možete sami da iseckate, ili da kupite već gotov mali blok, možda sa raznobojnim listovima) ispišite sve svoje brige, strahove, sve što vas muči.

Zatvorite kutiju i stvaite je na policu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na primer.

Šta ste time postigli?

Dobili ste priliku da se koncentrišete na neke druge stvari koje niste mogli dobro da obavite zbog silnih problema kojima ste preokupirani.

A onda, kada osetite da ste spremni, izvadite nasumice neki papirić iz kutije i razmislite kako možete da rešite taj problem. Napravite plan, strategiju, ustanovite rok.

Možda ćete tako shvatiti da postoje problemi koje vi, ipak, ne možete da rešite, jer ne zavise od vas, ali sigurno možete da promenite svoj stav u vezi sa tim i da lakše podnesete teskobu.

Dakle, suočavanje sa problemi na taj način, iz kutije, može mnogo da vam olakša njihove rešavanje, ili shvatanje da nešto ne zavisi od vas i da se treba okrenuti nečem drugom.

Probajte i pišite nam da li vam je ovaj savet bio od pomoći.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.