DA LICE ZABLISTA

Izvor: Kurir, 14.Apr.2011, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LICE ZABLISTA

Svaka žena u svom neseseru mora da ima dobar puder. On je nezaobilazan deo svakodnevnog šminkanja i veoma je bitno pronaći pravu nijansu i pravilno ga naneti na kožu radi postizanja mlađeg i svežijeg izgleda. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaše ten bude besprekoran

Svaka žena u svom neseseru mora da ima dobar puder.

On je nezaobilazan deo svakodnevnog šminkanja i veoma je bitno pronaći pravu nijansu i pravilno ga naneti na kožu radi postizanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mlađeg i svežijeg izgleda.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da vaše ten bude besprekoran...

* Tečni puder

Nikada nemojte da žalite novac za kvalitetan tečni puder.

Kako biste izgledali mlađe i prirodnije, neka boja bude bude najsličnija boji vaše kože lice ili za nijansu svetlija. Savršenu boju najbolje ćete odrediti ako puder nanesete na vrat, a ne na unutrašnju stranu nadlaktice, jer se na tom mestu koža razlikuje od boje kože lica. Ukoliko je vaša koža masna ili mešovita, izaberite mat tečni puder, a za normalnu i suvu kožu on treba da bude hidratantniji. Puder treba nanositi čistim prstima, sunđerom ili četkicom.

* Korektor

Nakon nanošenja tečnog pudera, na scenu stupa korektor, koji pokriva bubuljice, podočnjake i druge nepravilnosti koje puder nije uspeo da sakrije. Boja korektora mora biti za nijansu svetlija od boje pudera, a nanesite ga tako što ćete ga na određeno mesto lagano utapkati prstima. Guste korektore nikada nemojte koristiti oko očiju jer oni mogu naglasiti borice i učiniti da izgledate stariji.

* Puder u kamenu ili prahu

Puder u kamenu je stisnuti puder u prahu i zapravo je svejedno koji ćete od ta dva koristiti. On se nanosi na nos, bradu i čelo jer na tim mestima koža sija, a ako ga nanosite na ostale delove lica, malo pudera nanesite debelom četkicom da biste postigli prirodniji izgled.

Puderom oblikujte lice

* Okruglo lice

Ako želite da vizuelno smanjite širinu lica, ispod jagodične kosti nanesite tamniji puder i dobro ga razmažite prema ušima, a svetliju nijansu nanesite iznad jagodične kosti i na sam vrh brade, pa sve dobro ujednačite da se ne vide prelazi.

* Smanjite nos bez odlaska pod nož

Ako želite da smanjite širinu nosa, sa svake strane nanesite tamniji puder i dobro ga razmažite. Po sredini nosa nanesite beli ili bež puder, pazeći da se boja lepo stopi s ostatkom lica. Ukoliko je nos dugačak, na sam vrh nosa nanesite tamniji puder.

* Široko čelo

Ako želite da smanjite širinu čela, s obe strane nanesite tamniji puder, a na sredinu čela beli.

U suštini, pravilo je vrlo jednostavno: na delove lica koje želimo da istaknemo nanesemo beli puder ili onaj koji je za nekoliko nijansi svetliji od pudera koji koristimo, dok na delove lica koje želimo da smanjimo treba naneti za nekoliko nijansi tamniji puder.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.