Čudo neviđeno: Maybach predstavio nesvakidašnji kupe-terenac FOTO

Izvor: B92, 02.Dec.2021, 18:10

Čudo neviđeno: Maybach predstavio nesvakidašnji kupe-terenac FOTO

Ova originalna kreacija nastala je pod palicom dva renomirana dizajnera.

Najnoviji Maybach dokaz je da mašta nema granica, posebno kad dizajneri dobiju odrešene ruke.

Za izgled ovog nesvakidašnjeg automobila zaslužna su dva dizajnera, nedavno preminuli uticajni modni dizajner iz Luj Vitona, Virdžil Abloh, i šef dizajna u Daimleru, Gorden Vagener.

Najkraće rečeno, u pitanju je dvosed, off-road kupe na električni pogon. Zvuči ludo, a još luđe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgleda.

Projekat sa značkom Maybach je šest metara dug automobil sa ogromnim prednjim poklopcem, formom kupea i nizom avanturističkih detalja.

Potpuno originalan izgled prednjeg dela vozila definišu, između ostalog, čudno oblikovana LED svetla i osvetljena maska.

Pogled s boka otkriva "obične", čelične felne - potpuno stran i nezamisliv detalj na savremenim Maybach modelima, kao i gume za "off road" i zaštitne elemente na blatobranima.

Zadnji deo, svojim nebičnim i potpuno atipičnim dizajnom za aktuelne Maybach automobile, upotpunjuje čitavu priču.

Ali tu čudima nije kraj. Tako je prednji poklopac transparentan i otkriva solarne panele, a zaštitni kavez vozila integrisan je u dizajn i postavljen spolja.

Nova iznenađenja slede u kabini. Iako ima šest metara, ugrađena su samo dva sedišta sa opcijom preklapanja i modifikacije u ležaj. Kombinacija modernih (digitalni kokpit) i retro elemenata se odlično uklopila u ovu ideju terenskog vozila budućnosti.

Projekat Maybach je izložen u muzeju Rubell u Majamiju.

Da li uopšte i treba naglasiti da serijska proizvodnja nije planirana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.