Čokoladni kolač bez brašna

Izvor: Mondo, 14.Feb.2019, 03:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladni kolač bez brašna

Ljubitelji čokolade, ovo je prava poslastica za vas!

Ovaj čokoladni kolač sprema se prilično jednostavno i nisu vam potrebne nikakve naročite kulinarske veštine, a uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci:

340 grama tamne čokolade, iseckane

12 kašika putera

Četvrtina kašičice soli

Šest većih jaja

Šolja i po šećera

Šećer u prahu ili kakao (za posipanje)

Priprema:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Zagrejte rernu na 170 stepeni i podmažite pleh, ili ga obložite papirom za pečenje.

U posudu stavite čokoladu, puter i so i istopite ih u mikrotalasnoj pećnici ili na pari. Ukoliko ove sastojke rastapate na pari, potrebna vam je šerpa u koju ćete sipati vodu, a onda ovu posudu sa sastojcima stavite odozgo, tako da ne dohvata vodu. Šporet uključite na srednju jačinu i povremeno mešajte dok se sastojci tope.

Razbijte jaja i mutite ih sa šećerom, osam do deset minuta, kako bi smesa bila prilično gusta. Zatim dodajte istopljenu čokoladu i izmešajte da se sastojci sjedine.

Smesu ravnomerno nalijte u pleh i pecite oko sat i 25 minuta. Ostavite kolač da se ohladi, a zatim ga, po želji, pospite šećerom u prahu ili kakaom.

Koji je vaš omiljeni čokoladni kolač?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.