Čokoladne kocke

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čokoladne kocke

Brzo se pripremaju, a ukus je kao iz poslastičarnice!

Bogato čokoladno testo, glatka, sjajna glazura... Ovaj kolač impresionira i izgledom, i ukusom! Evo kako da ga pripremite.

Sastojci:

225 grama maslaca

180 grama brašna

200 grama kristal šećera

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

25 grama kakao praha

60 mililitara vruće vode

Kašičica ekstrakta vanile
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Četiri jajeta

Dve kašike mleka

Za glazuru: 90 grama tamne čokolade, 25 grama putera, kašika meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kakao prah pomešajte sa vrućom vodom, dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite je da se ohladi, a u zdeli pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom mutite maslac, šećer, ekstrakt vanile, a zatim jedno po jedno jaje. Umešajte ohlađeni tečni kakao, a zatim dobro pomešajte sa mešavinom brašna.

Dobijeno testo preručite u pleh obložen papirom za pečenje, i kuhinjskom lopaticom zagladite površinu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 55 minuta, ili dok čačkalica zabodena u centar kolača ne izađe suva. Ostavite kolač da se ohladi, a na srednjoj vatri istopite puter, čokoladu i med, dok ne dobijete glatku i sjajnu glazuru. Prelijte ohlađeni kolač, a zatim ga isecite na kocke.

Po želji, ovaj kolač možete dodatno aromatizovati, tako što ćete u njega dodati kašičicu instant kafe, koricu narandže ili čak višnje. Takođe, u testo možete dodati orahe ili lešnike za dodatnu teksturu.

Potpuno ohlađeni kolač možete i zamrznuti i čuvati do dva meseca u zamrzivaču.

Kako vi spremate omiljeni čokoladni kolač? Recite nam u komentarima!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.